Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest niedziela, 27 lipca 2025, 11:48

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
mam taka sytuacje, ze w sieci sa 2 kompy i tylko jeden z nich ma byc ograniczany przez justice, pytanie jak zrobic :?:

problem jest taki ze pakiet nie naklada ograniczen gdy aktywny jest tylko jeden komp :?

przy okazji, mam jeszcze pytanie czy justice moze jakos bardzije "dusic" transfer, bo poki co wpisalem oba IP do konfiguracji i ku mojemu zdziwieniu wciaz ledwo mi sie strony laduja, podczas gdy na drugim kompie dziala np. kazaa i osiaga calkiem niezle transfery....
IP kompa z kaza jest na czerwono, wiec jest blokowany, ale wyglada na to ze za slabo... :cry:

z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam!

Tytuł:
MODERATOR

wszystko dotyczące justice jest tu http://www.freesco.internetdsl.pl/justice.htm

a dotyczące shapera http://www.freesco.internetdsl.pl/tshaper.htm

Tytuł:
dzięki za linki, wygląda na to że konkretnie to trzeba w moim przypdaku:

1. dopisać/zmodyfikować w justice jakis fragment kodu tak aby pomimo aktywnosci i ewentualnego przekroczenia limitu jedno IP nie bylo blokowane ('dławione')

2. zmodyfikowac 'sile' dlawienia, tutaj przypuszczam ze wystarczy zmiana jakiejs zmiennej. myslalem ze maxtran cos da, ale po zmniejszeniu tego parametru wyglda na to ze blokowanie wlacza sie szybciej (mniejszy transfer musi osiagnac komputer aby zostac zablokowanym), jednak bez wzgledu na wartosc maxtran jest wciaz malo skuteczne :(

nie jestem pewien czy dobrze to wymyslilem, jesli jestem w bledzie lub jesli mozna to zrobic inaczej (czytaj: prosciej :D) to prosze poprawcie mnie

jesli natomiast jest to jedyne wyjscie to bylbym bardzo wdzieczny gdyby ktos zechcial mi pomoc w jego realizacji, wzglednie dac kilka wskazowek (raczej lopatologicznych :) )

Tytuł:
moze by ktos jednak napisal mi kilka wskazowek (jakies zmienne np...)

btw. czy wszytkie skrypty justice znajduja sie w pliku justice?

Tytuł:
a nie prosciej tylko usunąć z justice.hst dane IP , przeciez wtedy przechodzi normalnie a nie jest przepuszczone przez justice

Tytuł:
dzieki za checi, ale to nie o to do konca chodz :)

rozwiazalem sprawe w ten sposob, ze wartosc $prg ustalilem na -1 i dodalem do justice.hst 1 nieistniejacy IP obok IP kompa ktory ma byc blokowany (swoj IP oczywiscie wywalilem).

w sumie to nie jest to takze do konca to co chcialem no ale 'lepszy rydz niz nic...' :?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.