Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest poniedziałek, 16 czerwca 2025, 13:35

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Witam ...
Mam wielki problem. Chcę podzielić usługę TP SA Nesotradę na kilku użytkowników. Niestety router, który posiadam nie ma wbudowanego złącza USB więc nie mogę skorzystać z modemu oferowanego przez TP SA. Mój router (D-Link DI-614+) posiada jednak możliwość współpracy z modemem DSL. I tutaj pojawia się problem. Kto byłby w stanie wskazać mi jakiś zamiennik oferowanego przez Neostradę modemu, aby możliwe stało się jego bezpośrednie podłączenie do mojego routera i podzielenie Neostrady? Szukałem takiego sprzętu, ale wszędzie są tylko modemy z wbudowanym już routerem. Takie urządzenia są dużo droższe, a ja w dodatku nie wiem, czy takie połączenie modem/router z moim obecnym routerem będzie działać. Za wszelką rodzaju pomoc będę ogromnie wdzięczny. Dziękuje i pozdrawiam ...

Tytuł:

Miałem niedawno taki sam problem i przyznam szczerze, że ciężko jest kupic taki modemik w sklepie, poszukaj na allegro mi sie udało i wszystko bryka ok.

Tytuł:
A Pan krzysiektk też miał taki sam router, czy jakiś inny? Mógły Pan podać mi model owego zapukionego modemu ADSL, byłoby mi łatwiej? Dziękuję ...

Tytuł:
Jesli chodzi o zamiennik sagema czy tez thompsona to nie ma problemu zeby cos takiego kupic. Wystarczy Router ADSL(router+modem) masz tam wejscie rj-11 i wyjscie na siec rj-45. Polecam dwa produkty D-Link ADSL-504 lub Micronet SP3351A

Pozdrawiam
Muncky

Tytuł:
rozwiazanie jest proste serwer na debianie albo router/modem/switch jahta ze strony www.bestcom.com.pl

Tytuł:
Lepiej zamontowac router bo serwer łyka mase pradu, jak przyjdzie rachunek to ci sie odechce serwerow.

Tytuł:
Użytkownik

e tam ile taki serwer wezmie mniej niz slaba zarowka. z 40 W moze mniej
a zreszta userzy pokryja koszty miesieczne pradu w czym problem. 8)

Znajomy, któremy zrobiłem sieć na sdi koniecznie chciał sprawdzić ile kosztuje zużycie prądu przy serwerze. Zamontował dodatkowy podlicznik. Okazało się, że miesięczny koszt za serwer (chodzący wentylator zasilacza + wentylator na procesorze) + zasilacz do sdi + zasilacz do switcha - miesięczie koszt wychodzi ok 16-17zł.
W innym przypdku wyłączyłem wentylator zasilacza (odciąłem kabel) oraz na procesorze zamontowałem duży radiator (komputer w ogóle bezszumny), więc pewnie trochę mniej byłoby tego prądu.

chris-p pisze:
[...]W innym przypdku wyłączyłem wentylator zasilacza (odciąłem kabel) [...]

ja moj wentylator spalilem probujac go zwolnic i tez jest dobrze ;)
komp faktycznie nie bziuczy..najglosniejszym elementem w takim wypadku staje sie hdd
ale nalezy sie pilnowac i nie robic tego z duza iloscia kart..temperatura zasilacza wtedy znacznie sie zwieksza no i konsekwencje tego moga byc dosyc niemile..

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.