Witam
Na wstępie proszę mnie nie linczować

bo szukałem na forum ale wszystko jest tak porozrzucane że nic konkretnego nie mogłem znaleźć.
A więc:
1. Freesco 0.2.7
2. Konfiguracja Ethernet Router
3. Zainstalowano pakiet
justice45
Podczas instalacji justice na końcu padło pytanie o zainstalowanie pakietu shapera "od Bogdana". Odpowiedziałem YES ale nie udało się go ściągnąć (nie mógł się połączyć z plikiem - nieważne). Olałem to.
Sam justice działał OK.
Po kilku dniach zapragnąłem ograniczać również upload więc postanowiłem zainstalować
shaper2_01_bogdan
Zainstalowałem z jakiegoś FTP (IP nie pamiętam). Zainstalował się ok. Zaznaczam że przed rebootem nie skonfigurowałem go bo przy opisie justica o ile dobrze pamiętam pisze że justice steruje tym skryptem. Zrobiłem reboot i ..... to by było na tyle
Porażka ponieważ nie dostałem się już zdalnie do serwera. Problem w tym że nie jest to u mnie i w obawie przed linczem userow pogonilem do sąsiada u którego to jest (freesco-komp). KOSZMAR
wydzieranie skrzynki, podlaczanie monitora (dobrze ze zostawilem w kompie k. grafiki) itp. itd.
Co się okazało:
Przy starcie freesco wypisuje:
No network cards found at all ! (czy coś takiego)
Jak to nie znalazl sieciowek ?
Po odinstalowaniu pakietu wszystko chodzi.
Czy to mój błąd ? co powinienem skonfigurować aby justice45 i shaper współpracowały ze sobą a może shaper był w złej wersji.
Proszę o wskazówki chociaż nie wiem czy po takim meksyku szybko odważę się na podobne instalacje.
Wielkie dzięki i pozdrawiam
Tomek