Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest środa, 23 lipca 2025, 21:31

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Chcę wykupić Neostradę w wersji 640. Potrzebuję taniego modemu. Dają jakiś pod USB, ale taki odpada z powodu... USB :) Chcę poprostu taki pod ethernet bez żadnego routera ani switcha. Routerem będzie oczywiście FreeSCO. Telekomunikacja daje jakiś bridge-router za 299 zł. Da się w tym wyłączyć jakoś może router? Alboktoś ma Neo na modemie ethernet i chce mi go polecić?

Tytuł:
Polecam ten modemik:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=25664598

Uzywam go od 3 miesiecy i jak na razie sprawuje sie rewelacyjnie. Mam NEO podzielone na 6 userow i jak na razie nie mialem zadnych przerw w funkcjonowaniu sieci.

Pozdrawiam
Glider33

Tytuł:
Wielkie dzięki za pomoc, ale chyb pozostanę przy modemie pod USB oraz przesiądę się na NND. Zastanowię się jeszcze, ale miałem ten modem na uwadze.
A jak jest u was z dzieleniem?
W lokalu, poza, pytali o coś z TP, węszyli?

Tytuł:
Ja mam modem/router WIFI sagem FAST 1400W, którego wziąłem w promocji od tepsy przy podpisywaniu umowy. Bez problemu chodzi od 5 miechów bez przerwy :) Kompletnie zero problemów z nim.

W mojej byłej robocie chłopaki postawili jakiegoś edimaxa i .... mimo że miał ustawione wznawianie połączenia to się nie łączyło ścierwo.
NIe wiem może to jednostkowe ....

Dużo ludzi których znam ma Drayteka 2500 - też się dobrze sprawuje i ma konfiga po polsku, a dodatkowo przydzielanie przepustowości na porty we wbudowanym switchu.

Ja osobiście nie miałem żadnych pytań z tepsy.
Mam w domu 3 kompy i sobie chwale to rozwiązanie :)

Znajomii puszczają neta nawet na pół osiedla i jest spokój.
Może to dlatego że ... neo ma limity. A wiadomo że dużo osób nie da się na neo podłączyć w takiej sytuacji.

Ogólnie modemy sagema z wyjściami ethernet dostępne w ofercie tepsy są GIT. Troszkę ich się nastawiałem i z żadnym problemów nie miałem.

Jeśli jednak chcesz puszczać neo poza lokal (swój dom), to radzę się zaopatrzyć w dodatkowe urządzonka maskujące.
Bo tak prawde mówiąc tym modemom tpsy nie ufałbym do końca ...

Są stabilne i działają bezproblemowo ale ....

A niech tam siedzi w sofcie jakaś niespodzianka monitorująca ile kompów korzysta z sieci (mówię oczywiście czysto teoretycznie). Przecie jest to dostarczane przez tepse więc mogą dowolnie modyfikować softa....

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.