Ja mam modem/router WIFI sagem FAST 1400W, którego wziąłem w promocji od tepsy przy podpisywaniu umowy. Bez problemu chodzi od 5 miechów bez przerwy

Kompletnie zero problemów z nim.
W mojej byłej robocie chłopaki postawili jakiegoś edimaxa i .... mimo że miał ustawione wznawianie połączenia to się nie łączyło ścierwo.
NIe wiem może to jednostkowe ....
Dużo ludzi których znam ma Drayteka 2500 - też się dobrze sprawuje i ma konfiga po polsku, a dodatkowo przydzielanie przepustowości na porty we wbudowanym switchu.
Ja osobiście nie miałem żadnych pytań z tepsy.
Mam w domu 3 kompy i sobie chwale to rozwiązanie
Znajomii puszczają neta nawet na pół osiedla i jest spokój.
Może to dlatego że ... neo ma limity. A wiadomo że dużo osób nie da się na neo podłączyć w takiej sytuacji.
Ogólnie modemy sagema z wyjściami ethernet dostępne w ofercie tepsy są GIT. Troszkę ich się nastawiałem i z żadnym problemów nie miałem.
Jeśli jednak chcesz puszczać neo poza lokal (swój dom), to radzę się zaopatrzyć w dodatkowe urządzonka maskujące.
Bo tak prawde mówiąc tym modemom tpsy nie ufałbym do końca ...
Są stabilne i działają bezproblemowo ale ....
A niech tam siedzi w sofcie jakaś niespodzianka monitorująca ile kompów korzysta z sieci (mówię oczywiście czysto teoretycznie). Przecie jest to dostarczane przez tepse więc mogą dowolnie modyfikować softa....