Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest piątek, 20 czerwca 2025, 20:10

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
Witam.

Od dwóch dni walczę z tą wersją freesco. Pociągnąłem sobie z działu download freesco-030-sdi.zip i freesco-030.zip. Zrobiłem dwie dyskietki i odpaliłem konfigurację tego z 030-sdi. Wybrałem opcję 'd' ( dialup line router ), konfigurator poprowadził mnie za rączkę przez kolejne opcje, później jeszcze skonfigurowałem dhcp serwer, uruchomiłem panel kontrolny, zrebootowałem i wszystko śmigało aż miło było popatrzeć. Następnie usiłowałem zrobić to samo z tą wersją bez rozszerzenia 'sdi', czyli konfigurator->dhcp->panel_kontrolny->reboot i error. System rusza, ale kontrolka na modemie załacza się co 5 sekund, świeci około 15 i znowu gaśnie, a połączenia brak! Porównałem sobie procesy na jednej i drugiej wersji i widze, że na tej działajacej jest taki miły procesik pppd z opcjami /sbin/pppd-detchmodemcrtsctsmtu1500mru1500noauth, natomiast na tej drugiej jest jakis chat z opcjami chatTIMEOUT5*****TIMEOUT15OK (***** - to mój użytkownik sdi).
Czy ktoś może mnie oświecić dlaczego to nie diala(up)? Co należy zmienić w konfiguracji żeby to ruszyło? Szukam i szukam w opisach i postach ale niczego nie znalazłem. Może po prostu coś przeoczyłem? Z góry dziękuję za ewentualną pomoc.

Pozdrawiam,
Majkel.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.