Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest piątek, 20 czerwca 2025, 19:05

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
jak zmeinic gify on.gif i off.gif w katalogu wwa ,dalczego jak zamieniam je sobie na moje wlasne gify ,rebootuje serwer a tu znowu do tego katalogu ladowane sa standartowe gify tzn. kwadraciki a ja np chce miec kolka :) co musze zrobic aby moje wlasne gify ktora tam wrzucam zostaly uzywane do wizualizacji statusu on / off ?? aha drugie pytanko dotyczy rownie glupiej rzeczy jaka jest powitanie na serwerze FTP ,zainstalowalem proftpd i nie wiem jak ustawic moje wlasne przywitanko ?? z gory dziekuje

Tytuł:
Honorowy Admin

Katalog /wwa znajduje się w ramdisku, po reboocie znikają zatem wszystkie ustawienia (rozumiem, że chodzi o Freesco easy). Jeśli system został przenisiony na hdd, to należy /wwa skopiować do /mnt/router/wwa, a następnie ściągnąć ramdisk z miniwebportalu, zamienić ramdisk i wówczas system będzie dane pobierał z dysku...

Tytuł:
Tak oczywiscie ,Freesco znajduje sie na dysku. Czy chodzi tylko o podmienienie tego jednego pliku ?? W sumie na moim Freesco znalazlem dwa takei pliki ,jeden w /mnt a adrugi w /mnt/router oba sa chyba takie same. Na Freesco.pl nie moge znalezc zadnego ramdisku ,znalazlem link w jednym z artykulow o montowaniu dodoatkowych partycji na HDD do jakiegos ramdisku ,zciagnalem go i zauwazylem ze ma on 712kb ,podczas gdy moj aktualny ramdisk ma 736kb. Freesco robilem z obrazu sciagnietego z Freesco.pl Easy. Wiec podmieniac czy nie podmieniac ?? Dzieki ..

Tytuł:
..oki minelo troche czasu ... znalazlem ramdisk na miniwebportalu sciaganlem ,zamienilem ramdiski i teraz zamiast hostow online na stronce widze kos zrodlowy skryptu ktory te hosty mial mi wypisywac :) czy tkos widzi jakas jednoznaczna odpowiedz ?? dzieki za pomoc

Tytuł:
Honorowy Admin

Pisałem przecież. Katalog /wwa należało skopiować do /mnt/router - na starym ramdisku. Zacznie działać przy nowym. Chodzi o to że w wersji Freesco easy /wwa mieści się w ramdisku, aby nie męczyć dyskietki cominutowym zapisem w pliku justice.htm i innych. Jeśli chesz mieć to w wersji dyskowej, potrzebny jest typowy ramdisk, który robi link symboliczny /mnt/router/wwa do /wwa.

Tytuł:
tak walsnie zrobilem najpierw skopiwalem katalog ,pozniej zamienilem ramdisk ,rzeczywiscie efekt jest taki jak pwiedziales ,teraz /wwa jest linkiem do /mnt/router/wwa a nie tak jak wtedy katalogiem. Jednak caly czas na www widze kod zrodlowy skryptu ,nie wiem moze ja cos namieszalem i teraz jestem upierdliwy aleto dla mnie dosc wazne jesli ktos chce zoabczyc www.grapson.admin.prv.pl :) I co o tym sadzicie ??

Tytuł:
Honorowy Admin

1. Skrypt online powinien działać na porcie 82, ty go chyba przeniosłeś na 80 (normalne www).
2. Sprawdź, czy po tych zmianach działa/jest w systemie arp i czy czasem nie zastosowałeś go do innych funkcji. Skrypt działa w oparciu o arp.
3. Sprawdź czy skrypt status.cgi nie pozbył się swoich praw wykonywalności.
(-rwxr-xr-x 1 0 0 518 Mar 30 2003 status.cgi)
4. Jeśli przeniosłeś status.cgi do /www, to chyba będą problemy z działaniem.

Tytuł:
Rzeczywiscie ARP wogole nie byl zainstalowany wczesniej ,po dodaniu wpisow/hostow do ARP-a status z minuty na minute stawal sie czytelniejszy :):):) dzieki wielkie i przyjacielu ... pozdrawiam

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.