Witam
Ja założyłem neo+ jakieś niecałe 2 miesiące temu i właśnie od tego momentu równiesz zaczęła się moja przygoda z linuxem.
Znajomy polecił mi dystrybucje NND gdyż sam jej używał i mówił ze jest tak prosta w instalacji i konfiguracji ze taki zielony lamer jak ja napewno sobie poradzę. Hm no cóż wcale niebyło tak kolorowo.
Psuło się wszystko i wszędzie i wszystko było odwrotnie niż być powinno.
oczywiście przeczytałem forum NND i nic, gogle hm tez nic, no prawie nic.
Wybaczcie ze się tak rozpisałem całkowicie nie na temat ale jest to moja pierwsza wypowiedź na jakimkolwiek forum i tak mnie jakoś zebrało na zwierzenia
No dobra, to teraz powiem co ja odkryłem
jednym z moich problemów był tu właśnie poruszony bootloader Lilo

tylko z ta rużnicą ze u mnie komunikat wyglądał
" L 99 99 99 99 99 99
99 99 99 99 99 99
99 99 99 99 99 99"
i tak na 1/3 ekranu
no i wspaniała informacja ze dostąpiłem zaszczytu naciśnięcia dowolnego klawisza który restartuje kompa piękne co nie, i tak można było w kółko hehe
przeglądając gigabajty stron wyszukanych w gogle stwierdziłem ze spróbuje zainstalować nnd na moim kompie a potem bałwan jestem go do serwera. He i co, nnd zainstalowany na serwrze na moim kompie działa beż uwag, nnd sie uruchamia jak gdyby niby nic ot co
studiując kolejne gigabajty stron wyczytałem, ze lilo, tak porostu reaguje na jakiekolwiek manipulacje przy sprzęcie
właśnie jakąś godzinę temu zainstalowałem ponownie nnd oczywiście z tym samym skutkiem, czyli magiczne L 99 99 99 99 99 99
poczym
w biosie zmieniłem wszystkie ustawienia IDE z automatycznych na ręczne
hehe i co, i gitara, działa bez zająknięcia
Także przychylam się do Koriolan i Pussy gdyż wymienione przez nich warunki także muszą być spełnione, a niekoniecznie do Adriana gdyż ja sobie z tym problemem poradziłem nawet niezaglądajac do Lilo, aczkolwiek idąc za jego rada korzystania z gogle.
Jestem bardzo ciekaw, czy, i w tym przypadku taka prosta czynność tez przyniesie sukces, i jak w ogóle poradziliście sobie z tym problemem
Zżerany przez ciekawość czekam na odpowiedź
Pozdrowienia
PS
Obiecuje ze to moja ostatnia tak długa wypowiedź
następnym razem krótko zwięźle i na temat
Heya