Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest piątek, 20 czerwca 2025, 07:01

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
probowal ktos podmienic jaderko z http://www.inet.one.pl/index.php?id=sys ... nfiguracja

???

czy ktos probowal wirtualnego interfejsu IMQ z konfiguratorem htb ze stronki nnd???

Użytkownik

k0st3k pisze:
probowal ktos podmienic jaderko z http://www.inet.one.pl/index.php?id=sys ... nfiguracja

???

czy ktos probowal wirtualnego interfejsu IMQ z konfiguratorem htb ze stronki nnd???

wiesz co, dawno się zastanawiałem co sie stanie jak podmieniłbym jajko we freesco na 2.4.27 czy by ruszyło chociaż i tak mnie zaintrygował ten pomysł że zaraz spróbuję (choć jestem pesymistą) :-)

Tytuł:
no wlasnie ....
jeszcze interesuje mnie imq z htb ...

ma ktos na ten temat jakies info www lub cokolwiek bo googla przerylem i duł tylko instalki 8O

jeszce jedno z innej beczki ZEGAR na forum zle chodzi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
Użytkownik

heheh, nie przeczytałem dokładnie tematu postu i nie zawużyłem wyrazu "NND" w jego tytule, a że napisałeś go w dziale o freesco to Ci odpowiedziałem że próbuję to coś wpakować do freesco :lol: (i próbuję dalej)
Taką kombinację jak opisałeś z powodzeniem używam na NND - sam paczowałem kernela, iproute, iptables itd, muszę tylko poczekać aż kolega cinas któremu dałem to jeszcze do testów powie czy u niego także to działa, jesli tak to jesteśmy na dobrej drodze do wrzucenia tego jajka do distro NND - jezcze by tylko obsługe NEO + w tym jajku zrobić i wirellesa, także narazie musisz czekać aż jajko przejdzie pomyślne testu u innych.

Tytuł:
Użytkownik

Udało się 8)
Jeszcze nie wiem dokładnie czemu ale właśnie mój supepaczowany kernel powodował restart przy starcie - ale myślę że to dlatego że przy kompilacji ustawiony mialem procek i686 a odpalam to na starym AMD K6-2 400 Mhz, i pewnie dlatego sie wieszał, więc wziałem sobie jakieś jajko 2.4.23 skompilowane na i486 i o dziwo wystartowało freesco (no może nie tak od razu bo musiałem pare przeróbek zrobić), jeszcze mi tylko błędy wywala bo nie może odpalić interfejsów kart sieciowych - niewkompilowane i jeszcze muszę jajko skompilować z wsteczną zgodność z ipfwadm i zobaczymy co z tego wyjdzie, ide spać dobranoc :)

Tytuł:
ja mam na serwerku p2 moze nie bedzie problemow..... podmienie jajo i napisze wieczorkiem 8)

Tytuł:
Użytkownik

ale teraz dopiero zdałem sobie sprawę że tych przeróbek musiałoby być jeszcze dużo, bo już widzę że ipfwadm coś się pluje nawet jeśli przy kompilacji dałem zgodność z ipfwadm.
I tak sobie pomyślałem jeszcze że jakby zrobić te wszystkie przeróbki to by nie wyszło nic innego jak NND :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.