Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest poniedziałek, 7 lipca 2025, 11:18

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
Jezeli chodzi o linuxa to jestem zupelnie zielony... kiedys mialem stycznosc z freesco PL ale nie na dlugo... sciagnalem obraz plyty zapisalem go na dysku CD lecz cos mi nie pasowalo... poniewaz tam byly dwa katalogi i zadnych plikow dopiero pliki znajdowaly sie w tych katalogach... Moje pytanie jest nastepujace co mam zrobic zeby chociaz mi odpalil jakis instalator freesco albo cos takiego czy sa jakies dyskietki startujace albo cos... Moze to troche glupie pytanie ale naprawde chcialbym to zrobic a u mnie w miescie nie ma nikogo co by mi pomogl... :?

Tytuł:
PGF

Jeżeli potrafisz instalować Winzgrozę to z NND sobie też poradzisz - właśnie dla Ciebie zostałstworzony prosty instalator. To już było , ale w skrócie :

w biosie ustawiasz bootowanie z CD , wkładasz płytę do CD i resetujesz komputer. Reszta - jak każe instalator

Tytuł:
sciagnalem sobie plik ISO wypalilem go na plytke ustawilem BOTa w biosie i mi nie odpala... ;/

Tytuł:
Użytkownik

Mam nadzieje, ze zrobiles z tego iso plytke a nie nagrales iso na plyte jako plik? :lol:

Tytuł:
tak zrobilem iso plytke za pomoca programu winISO rozpakowalem zawartosc i nagralem za pomoca nero 6.

Tylko ze jedno mnie zaciekawilo ze tak wygladala ta plytka

*.*
|
|--BOOT
|
|--NND

i od tych folderow odchodzily odgałęzienia a nigdzi nie bylo zadbych plikow ani nic a wydaje mi sie ze chyba powinno byc takie cos jak autostart albo cos w tym stylu... jakis plik wskazujacy co musi sie odpalic na starcie. A tam niestety tego nie bylo... :?

Oczywiscie pliki dopiero byly w tych dwoch folderach podanych powyzej :)

Tytuł:

8O to ta plytke mozesz juz wyrzucic

Jak masz nero 6 to w w zakladce "Nagrywarka" jest opcja " Nagraj plik obrazu..." wyszukujesz plik *.iso i OK
w tym momencie powinno sie zaczac nagrywanie plytki
po wypaleniu zmieniasz boot sekwence w biosie i uruchamiasz system z plytki :wink:

Tytuł:
PGF

Jeeeeny ...... 8O ... po to się człowiek męczy ,żeby iso stworzyć a Ten to rozpakuje i nagra na płytę..... to teraz do CD od audio zestawu i posłuchac można :).

Tytuł:
juz jest wszystko OKI...:) niewiedzialem poprostu jak nero nagrac obraz a winISO.. nie moglem znalezc opcji wypalania no to co inneg mialem zrobic....

Dzieki bardzo i juz sie nie denerwujcie...:) jak bede miec jeszcze jakies pytanka (a napewno bede miec bo bede musial skonfigurowac NEO) to sie zglosze... :)

dziex jeszcze raz... :)

P.S. chyba ze ktos ma manuala do neo to moze odrazu zapodac jakis link.. karta sieciowa: realtek fsmily fast ethernet modem sagem 800 plyta z celerownem 266 oraz dysk... hmmm... niewiem czy bede musial zgrywac steoniki do dysku... dysk jest na ATA wiec chyba nie... bym podal nazwe ale niewiem jeszcze ktorego mi sie uda naprawic :)

Tytuł:
hmmm... cos chyba nie mam szczescia... ok wypalilem plytke plytka sie sama odpala i dochodzi do momentu gdzie pisze
Cytuj:
RAMDISK: compressed image found at block 0

i sie zatrzymuje i stoi.. ;|

Celeron 266 32mb ramu nagrywarka LG oraz samsung 8,6 GBkarta graficzna 4mb tridenta

Tytuł:

skasowane

Ostatnio zmieniony sobota, 2 września 2006, 16:05 przez Puaro, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
"mmmhm. No to teraz rozumiem co i u mnie wyskoczylo, acz dodam ze zostalem wyrolowany przez program (uwaga:)
CDBurnerXP Pro
skadinad fajny darmowy nagrywacz. Uczynil dokladnie to co wyzej opisano, i plyta wyglada jak wyzej, i "niebutna" jest jak wyzej, mimo ze najuczciwiej w swiecie wskazalem mu plik ISO i kazalem plyte z niego nagrac.
Sciagam nero..."
Program fajny, tylko moje napedy CD-ROM nie bardzo. Epidemia, bo z 5 sztuk (w koncu sprawdzilem wszystkie jakie w domu byly) tylko 1 dal rade zbootowac plyte, mimo ze zawartosc widzialy wszystkie. Ups.

Ostatnio zmieniony sobota, 13 listopada 2004, 02:03 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
MODERATOR

Puaro pisze:
Za mało masz RAM-u (pamięci) do instalacji. Na czas instalacji potrzeba ok 64 MB a po zainstalowaniu może pracować na tych 32 MB ramu.

W obecnym NND ramdysk został zmniejszony do 20MB, czyli teoretycznie bez problemu powinien się uruchomić komputer z 32MB ram.
Poproszę innych o potwierdzenie tego błędu.

Mam Pentium 133, 32 RAM, używałem wcześniejszej wersji nnd. Program staje w tym samym miejscu, właśnie z takim komunikatem:

Cytuj:
RAMDISK: compressed image found at block 0

Dodałem mu 16 RAM. Czyli mam 48RAM.

Poszło lepiej, ale stanęło na:
: [/] [] ()
chgrp: invalid group name 'utmp'

Po restarcie poszło inaczej. (Dalej???)
Stanęło na:
: [/] [] ()
Code: 8b 4a 34 8b itd
<0>Kernel panic: Attempted to kill init!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.