Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest piątek, 20 czerwca 2025, 07:43

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość

Witam
Zacznę może od tego że zainstalowałem sobie na dysku (po rozwiązaniu problemów z tym że komp nie bootuje płyt) nnd wersję instalacyjną z bodajże 10-04. Zainstalował się pięknie , zalogowałem się no i konfigurujemy...
Pytanie: ponieważ mam aktualnie neo na modemo-routerze-switchu Planet ADE-4000 do którego podpinam nnd to jaki rodzaj łącza wybrać podczas konfiguracji? jakie dane tam wisywać?
Pytanie drugie: jest lista kart sieciowych w konfiguracji - mam dwie - na jednej posze na śledziu ze jest to intel pro/100 a z układu na drugiej karcie zintegrowanej wynika mi że to tez jest karta intel pro/100 najprawdopodobniej. Cóz z tego skoro NND nie wykrywa żadnej z tych kart. osadzone są dobrze w kompie kontrolki świecą jak trzeba itp. ...
Wie ktoś co może być powodem?? Zaznaczam że próbowałem wybrać wszystkie z kart jakie są dostępne w nnd.
pytanie trzecie: jak wklepię sobie jakiś rodzaj łącza obojętnie jaki czy to sdi, dsl czy neo sagem czy neo+rj45 (podczas konfiguracji ) to jako rodzaj intefejsu mam do wyboru tylko "lo" po czym po zaznaczeniu go wyrzuca mi koniec konfikuracji,
pytanie czwarte: po "zabawie" w próbę konfiguracji nnd jeśli robię reboot to wyrzuca mi poza mnóstwem komunikatów że "ppoE" nie ma , nie ma kart sieciowych itd. Czy jeśli "pobawiłem się" konfigurowaniem różnych połączeń wskazane jest zainstalowanie od nowa nnd bo zostawiłem jakiem "puste" wpisy które negatywnie wpływają na pracę nnd?

Tytuł:
PGF

1. konfiguracja pppoe czyli przez ethernet (rj46), modem przelaczyc w tryb bridge opisane w instrukcji to jest :).
2. Nie widzi kart zobacz pojedynczo, poprzekladaj w slotach wymien na inne.
zaznacz wszystkie moduly a potem mozesz wywalic niepotrzebne jak znajdziesz wlasciwe.
3 i 4. Nie ma kart to nie ma nic.

Tytuł:

Ok dzięki, -za info nt.1 z kartami - muszę przełożyć do innego kompa, bo na tym wyglądają na sprawne ale kto to wie? albo założe mu jakiego realteka, zaznaczałem wszystkie moduły - nic to nie dało a to jest o tyle ciekawe że nie widzi obu kart - zgodzę się że jedna padła ale dwie naraz? chociaż nie takie cuda się zdarzają

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.