kwas1982 pisze:
czy ktos zostal ukarany przez tpsa za udostepywanie neo+ albo sdi jesli tak. jesli znacie kogos takiego to piscie o tym
Słyszałem, ze ponoc w Rybniku ukarali goscia za udostepnianie lacza. Mianowice koles ktory mial usluge odlaczyl jednego z kolesi, ktorego mial w sieci i ten w zemscie podal go do sadu. TPSA nie mogla na to niezareagowac - koles dostal kary ponoc kilka tys. nie znam szczegolow. U mnie w miescie (Żory), na moim osiedlu kumpel mial prawie podobna sytuacje, a mianowicie chcial sie podlaczyc nowy bałwan jestem. Kumpel odrazu mu powiedzial, ze nie ma miejsca i musialby kupic switcha i kable i podal mu przyblizona cene. Niestety nie spodobalo to sie "nowemu", bo inni podlaczali sie taniej(a mogl poprostu znalesc jeszcze paru chetnych poskladac sie i by mial taniej, ale...) i on tyle nie zaplaci. Zaplaci mniej, albo poda go do sadu, za to ze nielegalnie udostepnia internet.... W tym momecie moj kumpel poszedl do TPSy zmienil neo+ na "dostep dostep do internetu prze DSL" czy jakos tak (usluga dla biznesu, ale mozna brac na osobe prywatna). Ja tez mam rozne "cisnienia" z moimi sieciowiczami, wiec postanowilem przejsc z neo+ na usluge DSL, pomimo tego, ze musze zaplacic 850zl

. Pozbieralem od kazdego mowiac, ze albo zmieniam lacze, albo rezygnujemy z Internetu.... Poskutkowalo, w przyszlym tygodniu zmieniam lacze.
Pozdrawiam.
Wychryst