Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest czwartek, 3 lipca 2025, 13:07

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
moim zdaniem nowe nnd to niewypał, nie jest to system ktory polecałbym instalowac ;/ zeby dzialala na nim neostrada trzeba kombinowac, po czym i tak nie ma nalezytego efektu, rozlacza sie, dzialalo mi to 2 dni po czym powrocilem do starego nnd z lutego bo uwazam ze to najlepszy sytem do neostrady... A co do nowego nnd to ma pare ciekawyc rozwiazan i nowszych technologii ale jest na maxa niedopracowane ;/

Tytuł:
Honorowy Admin

Zamiast biadolić, sugerowałbym podać nieco szczegółów.
Nowe NND mam od września, pracuje bez zarzutów, choć wielokrotnie było upgrejdowane. Drobne problemy, które wychodziły były związane z daleko idącymi zmianami w initscripts (których użytkownicy nie odczują, ponieważ wcześniejsze wersje nie były publikowane). Tylko jeden raz zmiany spowodowały konieczność fizycznego kontaktu z routerem (a i tak wynikło to wyłącznie z mojego niedopatrzenia).
Problemy z neostradą wynikają własnie z braku konkretnych informacji od użytkowników. Niestety tylko jeden z developerów ma z tym do czynienia. Temat zamykam, edytowane - nie.. zostawię otwarty... zmienię tytuł i niech sobie ludzie ulżą :Pnie ze względu na zawartą w nim krytykę, ale ze wzgledu na brak konkretów. To jest forum użytkowników, więc jeśli pisze się, że coś jest "be", to trzeba konkretnie podać co i w jaki sposób to się objawia.
Tu jedynym konkretem było to, że neostrada się rozłącza. A do tego zabrakło informacji o modemie, częstotliwości rozłączania (cóż, niewiele można zauważyć przez dwa dni).
Poza tym na www jest informacja, że jest to wersja alfa.

Tytuł:
zebys wiedzial ze idzie cos zobaczyc.... bledy w net_conf są też np nie mozna zedytowac dhcp.conf, jak przez 2 dni rozlaczylo sie ponad 15 razy to dalem sobie spokoj...mam neostrade na starej umowie, bez ograniczen 512 jak chcecie wiedziec wiecej to prosze o informacje na priv, zainstaluje jeszcze raz nnd z 16 i wysle wam komunikaty o bledach, cos razem wykombinujemy ;] pozdrawiam ...

Tytuł:
Honorowy Admin

1. Jak ktos chce zmienić dhcpd.conf to przecież zawsze ma mc i F4.
2. Błędy w net_confie byc może są (ale brak mi konkretów), a wszelkie błędy można na mantis zgłaszać.
3. Co do rozłączania nie widzę związku (jeśli neo wystartowała, to działa, nie w sterownikach należy szukać przyczyny (na tych samych sterownikach działa neo na rozmaitych systemach).
4. Poza tym nadal to nie są konkrety...

Tytuł:
Jedyne problemy jakie zauwazulem do tej pory z nowym nnd i neo na sagemie to je że jak odpale serwerek to za pierwszym razem wywala mi taki komunikat:
wizard mode only supported if you have only 1 device plugged-in.
I currently found 0 plugged device(s)
Can't find any PRE or POST firmware devices.
Is your device plugged in ?
SIOCSIFNETMASK: No such device
192.168.60.30: unknow interface: No such device
po czym robie reboota i modem modem synchronizuje sie juz bez problemow tylko potem musze zalogowac na serwek i zrobic stopadsl i startadsl bo siec inet nie dziala.
I jeszcze jeden problem to jest przy uploadzie na serwer trace polaczenie z netem.

Tytuł:
nom o tym mowie.... identycznie tylko u mnie trzeba odpalic jakis konfigurator (nie pamietam nazwy) poza net_confem zeby net dzialal... a rozlaczenia wystepuja np jak wysylam cos przez ftp na serwerr lub 2 osoby cos sciagaja z serwera ;/

Tytuł:
MODERATOR

roberr pisze:
Jedyne problemy jakie zauwazulem do tej pory z nowym nnd i neo na sagemie to je że jak odpale serwerek to za pierwszym razem wywala mi taki komunikat:
wizard mode only supported if you have only 1 device plugged-in.
I currently found 0 plugged device(s)
Can't find any PRE or POST firmware devices.
Is your device plugged in ?
SIOCSIFNETMASK: No such device
192.168.60.30: unknow interface: No such device
po czym robie reboota i modem modem synchronizuje sie juz bez problemow tylko potem musze zalogowac na serwek i zrobic stopadsl i startadsl bo siec inet nie dziala.
I jeszcze jeden problem to jest przy uploadzie na serwer trace polaczenie z netem.

sprawdzę sagem'a w tym tygodniu jeszce raz, thomson działa bez problemowo
a co do braku nety przy wysyłaniu to może zapychasz serwer i nie wyrabia?

Tytuł:
hmm czy ja wiem uploduje mu np. plik 5 MB przez ftp po sieci lokalnej 100Mb i serwer traci polaczenie w momencie gdy plik przegra sie wtedy nie ma problemu siec po chwili znowu sie pojawia. Aha w momencie jak uploduje plik to modemowi przestaje sie swieci kontrolka adsl.

Tytuł:
PGF

Prawdopodobnie masz za 'cienki' sprzet.

Tytuł:
Moj sprzet to duron 800mhz na plycie ecs k7-s5a do tego pamiec 512 MB 333 mhz twinmos dysk jakas barakuda 40GB i zwykla sieciowka realteka. Jak na przeslyanie pliku 5 MB to chyba z cienki to on nie jest.

Tytuł:
ja mam podobniie, ostatnio jeszcze dolozylem 128 ramu ale nie pomoglo... cos jest z nowymi driverami....

Tytuł:
Honorowy Admin

Zaraz...
Coś mi tu nie gra...
Dyskusja zaczęła się do twojego stwierdzenia, że nowe NND jest do niczego i po 2 dniach wróciłeś do starego, bo nic nie działało.
Potem dołączyli się inni, mówiąc o zupełnie innych problemach, takie OT się zrobiło.
A teraz dołączasz się mówiąc o jakichś driverach? Przecież ty nie masz nowego NND? Trzymajmy się jakichś logicznyh zasad, bo teraz to już w tym wątku się totalny groch z kapustą zrobił.

Tytuł:
PGF

Myślę ,że znalazłem temat w którym mogę się wypłakać , mianowicie : ułamała się noga od biurka na którym stał serwer z nowym NND. Jak było zainstalowane stare NND nic takiego się nie stało .... Nie wiecie dlaczego ? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Błagam , zakończcie ten temat bo tylko baza się bez sensu rozrasta :roll:

Tytuł:
no bo mialem tylko 2 dni serwer na nbowym nnd ale nie pamietalem tresci bledu... a jak roberr napisal tresc bledu to mi sie przypomnialo.... czekam z niecierpliwoscia na rozwiazanie tego problemu

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.