Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest niedziela, 6 lipca 2025, 17:51

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
cyt:"Kolezko - gadasz glupoty! Planet 1963a, Ovislinki sa oparte o chipset Realtek RTL8181 a nie Realtek RTL8180L !!! To sa calkiem dwie rozne konstrukcje! Chipset 8181 to jeden z najtanszych, najlepszych chipsetow dla standardu B!"

Skoro uważasz że realtek to dobry chipset to szerkiej drogi w karieże wifi życze. Pewnie dlatego że jest taki dobry Proxim ani Cisco nie zdecydowały się go użyć w swoich AP ,.. taaa za wysokie progi dla nich.

Broken ośmieszyłeś się. Nie pisz bzdur bo jescze ktoś da w to wiare.
Czy ty słyszałeś kiedyś o czymś takim jak Atheros ? Pewnie nie, na realteku świat się kończy....

Tytuł:
MODERATOR

ziom
A wiesz, że na 8181 jest tak chwalony przez wszystkich Osbridge w wersji XL?

Tytuł:
Tak dokładnie wiem, tylko zastanawiam się przez kogo chwalony?
Jest legalny i ta tym polega jego fenomen. Poprzednia wersaj była na Atmelu. Nikt nie uzywa Osbridg'a jeżeli myśli powarznie o swojej sieci. Ma marny upload, wieczne problemy z softem, nigdy nie dorówna Proximowi czy MT.

Dobra zrobiło się OT. Dla mnie EOT.
Pozdrawiam.

p.s. do dalszej rozmowy zapraszam na news.sieci.radiowe.chipdrive.pl
na nntp chipdrive.pl tam jest wielu adminów dużych sieci radiowych, zawsze można się czegoś dowiedzieć.

Tytuł:

Przyłanczam sie do Zioma osbridge to raczej marne rozwiaznie mialem to z tydzien i raczej nienadaje sie (podobno nowy soft rozwiazuje wiele problemow) do niczego wiecznie sie wiesza, problemy z zalogowaniem, zmiana ustawien i tak mogłbym wymieniac , no ale to tylko moje zdanie mam teraz slacka z kartami zcoma (na prism) przejsciowki na isa (vadem465) do tego P166MMX 32MB ramu i dysk 600mb i wszystko postawione na sterach hostap i porownujac to z realtekiem, to jest rożnica taka jak porównac malucha z powiedzmy mercedesem (narazie hostap smiga conajmniej zajebiscie). Raczej realtek to nie jest najlepsze rozwiazanie, no moze w zastosowaniu u usera, ale ja i tak uwazam ze jesli chodzi o klijenta to dlink 520+ to tanie i bdb rozwiazanie.

Tytuł:
Popieram prism (wersaj 2.5) to bardzo dobry chipset. Też stosuje dwl520+ i żadne inne, nie widze sensu w oszczędzaniu na instalacji, tak samo jak dla klientów uzywam anten ATK16, wykonanych prfesjonalnie, mają bardzo dobrą renomę i przede wszystkim robione są w fabryce a nie w garażu jak wszystkie produkty z allegro i RTL też jest dla mnie tylko produketm z allegro ot taka bazarowa zabawka. Podobnie z kablami (Belden) i całą resztą. Po prostu nie lubie atrap. A tym którzy pieją z zachwytu nad RTL mogę tylko poradzić żeby chociaż raz skusili się na sprzęt dla klienta za więcej niż 150pln. Ja podłączam i zapominam. Czego również miłośnikom realteka życze w przyszłości.

Pozdrawiam

Tytuł:

Jesli chodzi o wifi w nnd pod wzgledem uzycia go jako aces point (tzn karty wifi w trybie master) nalezy sie skupic nad sterownikiem hostap pod karty na prismie 2 i 2.5 (przewaznie na pcmcia i minipci), wiem ze to raczej drozszy sprzet ale jak ktos chce czegosc stabilnego to tylko prism, no moze karty orinoco i sterownik hermesap (tez probowalem i równiez jestem bardzo mile zaskoczony ) ewentulanie atheros i stery pod niego madwifi (tego niestety niebylo dane mi testowac) no i nalezło by dodac bridge i do pelnego szczescia radiusa i pare innych zeczy. Pddaje 3 podstawowe linki.

http://hostap.epitest.fi/
http://madwifi.sourceforge.net/
http://hunz.org/hermesap.html

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+2godz.