gizmo5418 pisze:
Witam !!!!!
Mam mały problemik. Otóż zainstalowałem sobie nowe NND i oczywiście nie było żadnych problemów. Karta radiowa zainstalowała się i widoczna w systemie jest jako ra0. Po skonfigurowaniu połączenia przez net_conf od strony internetu mam eth0 natomiast po stronie lokalnej ra0. Co należy pozmieniać aby po stronie internetu była karta radiowa ra0 a po stronie sieci lokalnej eth0 ??
net_conf jeszcze nie potarfi skonfigurować połączenia z internetem za pomocą sieci wifi.
Ręcznie jest to możliwe - musisz zamienić miejscami pliki w katalogach /etc/network/internal i /etc/network/external tak aby script odpowiadający za podniesienie interfejsu wifi znajdował się w /etc/network/external, a script podnoszący intefejs eth0 w /etc/network/internal. Konieczna będzie edycja pliku /etc/rc.conf i zmiana interfejsów zapisanych w zmiennych EXTIF, INTIF i DHCPIF.
W tej chwili nic mi więcej nie przychodzi do głowy... ale nie obiecuję że to już wszystko.
Jeśli uda Ci się to uruchomić to nie zapomnij podzielić się z nami rozwiązaniem - z góry dziękujemy.