witam
freesco 3.3
od dwoch dni sie mecze wiec w koncu postanowilem zapytac madrzejszych...
mam adsl z dialogu czyli do mnie wchodzi kabelek sieciowy. w serwie sa 3 karty sieciowe: do jednej jest wpiety net, do drugiej 3 kompy na bnc

a na trzeciej jeden komp (skrosowana skretka). no i nie moge za diably tego skonfigurowac
karta z netem: ip - ten ktory dostalem od nich (staly), maska (255.255.255.0) i geteway tez mam od nich. i teraz co to jest Network addr i Broadcast addr? zostawic puste? dalej jest set DNS via DHCP - znaczy ze chce pobierac DNS? to nie musi, ma wpisane na sztywno. czy chodzi o to, ze bedzie wystawial dla sieci? (daje 'no')
druga karta: ip - 192.168.1.1 maska 255.255.255.0. Network addr i Broadcast j.w. czyli nie wiem co ma byc. DHCP POOL - rozumiem ,ze do serwera dhcp - co ustawic? jak dalem 192.168.1.10 - 192.168.1.20 to na mnie nakrzyczal

ale nie powiedzial jak powinno byc
trzecia karta: w sumie jeszcze nie probowalem, chcialem najpierw na jednej ustawic...
przy starcie wywala: SIOCADDRT: invalid argument
dodam jeszcze, ze jakos mi sie udalo ustawic, ze widzial neta i nawet z innego kompa sie zalogowalem na konsole na www ale netu nie udostepnil
wiec plizzzz help bo juz nie wiem
pozdrawiam i sorki za dluzyzny ale chcialem mozliwie dokladnie napisac
kUBA