wiec tak, mam nnd z 16-go i poinstalowane paczuszki wraz z mrtg, chodzi ladnie, 1dzien siedzialem zeby rozgrysc czemu zle zlicza mi ludzi online, ale poszlo, bo rozw byla banalne ;d
ale trapi mnie inny problem, w
zlobku znalazlem dodatkowe skrypty do podinstalowania do mrtg. zainteresowal mnie ten, na utracone pakiety ktory dzialal o program ping. to podinstalowalem, wyplul kilka bledow co normalnie na poczatku, ale potem dalej plul, ze cos nie tak, niestety nie mam teraz logow, poniewaz usunalem, a dodatkowe skrypty odinstalowalem. odziwo wykers generowal sie, tylko ciagle bylo ze 1% pakietow zginal co oczywiscie bylo blefem poniewaz puscilem pinga z konsoli o na ok 300 pakietow nic nie zginelo!! czyli skrypt gdzies mial blad. pytam sie was czy komus to dziala poprawnie??
po drugie widzialem na niektorych stronach wykresy ktore pokazuja jak dlugie sa czasy odp serwera (czyli pingi). ale nie moge sie doszukac takiego skryptu, a sam jeszcze nie jestem na tyle "jenteligentny" i obyty aby napisac taki prosty skrypt, probowalem ale o 4 nad ranem trudno trzezwo myslec ;d posiada ktos taki skrypcik??