Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest poniedziałek, 14 lipca 2025, 23:05

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
Mam nastepujacy problem. Jedna z kart sieciwych nie chce dzialac pod NND, a dziala w na 100% pod windowsem. Karta jest oparta na realteku 8139D i instaluje do niej sterownik 8139too. Pozniej odpalam ifconfig to dostaje odnaleziona i skonfigurowana karte eth1. Sprawdzam"dmesg"i wsakzuje ze karta eth1 dziala a eth0 - "link down". Odpalam "ifconfig eth0" wtedy otrzymuje informacje ze karta dziala porapwnie wskazuje dobrze adres karty mac, tylko nei pokazuje ip karty. Jezeli chce odpalic"ifconfig eth0 up" to wywala mi pzniej tylko koeljne eth0 link down.... O co z tym chodzi??

Drugie pytanko dotyczy konfigu pod router-modem planet 3000. Wiem ze mam walczyc bride na modemi aby wylaoczyc routing. To luz. ale pod co konfigurowac nnd?? Pod dhcp??

Tytuł:
Znalazlem problem dlaczego byl link down. Mialem na starej gownianej plycie przydzielanie irq dla isa.....Po wylaczeniu dmseg wsakzuje ze karta dziala ale ifconfig nadala wskazuje tylko karte eth1 bez eth0. Czy to jest zwiazane z wyborem konfiguracji dhcp podczas konfiguracji sieci przez net_conf??

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.