Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest niedziela, 6 lipca 2025, 21:05

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość

Przez kilka ostatnich dni mieliśmy pewne problemy z kontem, na którym stało http://wiki.nnd.freesco.pl Stąd system bywał chwilami niedostępny.

W tej chwili jednak udało mi się przenieść je na inny, stabilny i szybki serwer.

Warto by więc wykorzystać nadarzającą się możliwość, i postarać o to, by maszyna ta została odpowiednio obciążona... :)
Zapraszam wszystkich do pisania, i uzupełniania materiałów.
Jest jeszcze wiele do zrobienia, ale warto pamiętać o tym, że każdy z nas ma gdzieś po spisywane jakieś podręczne porady, pomysły, i komendy, które gdzieś sobie notujemy, tak by móc pewne rzeczy w przyszłości zrobić szybciej i łatwiej.
Dlaczego by tych informacji nie umieścić na wiki? Pozwoliłoby to nie tylko na korzystanie z nich innym, ale - co jest równie ważne - sprawiłoby, że i Ty zawsze będziesz miał łatwy dostęp do tych notatek.

Dlatego przypominam i zapraszam:
http://wiki.nnd.freesco.pl

Tytuł:
ja juz mam na swoim koncie 3 artykuliki w PORADACH UZYTKOWNIKOW :)

dzisiaj 2 dopisalem wiec jest chyba nice co nie ? :)

Tytuł:
Ja właśnie w sprawie Wiki :!: swoją drogą, że przydało by się przeczytać najpierw Wiki jak używać WIKI, ale myśle że nie to jest największym problemem.

Maciek pisze:
...Proszę jednocześnie o uważne edytowanie wiadomości ze słownikiem języka polskiego w reku...

Jako polonista Maciek takowy na pewno posiada, ale wygląda na to, że (o zgrozo!) nie wszyscy! Ale ten problem już został rozwiązany. Moja polonistka ze szkoły zadeklarowała się, po maturach, poprawić "syntax error" w postach na stronce wiki :) Poza tym:

Ravel pisze:
Temat postu: NND WIKI juz dziala - do roboty panowie.

to może dopisać ...i panie :)

PS: A teraz mniej poważnie (w końcu dziś 1 kwietnia): proponuje "przepisać" co bardziej soczyste kawałki z forum na WIKI, tak, żeby już nikt nie musiał pytać dlaczago u mnie eDonkey nie pobiera plików, albo dlaczego pobiera je tak szybko... bo wyszperanie czegoś na forum staje coraz trudniejsze. 'urug' chciał poradnik i słusznie trzeba takowy zrobić. Pomożecie???

sentencja na dziś: "Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi" - Sedes z Ebonitu

Tytuł:

To na pewno ta 13 :!: nieszczęśliwa ilość artykułów. Kto przełamie złą passe :?: :? A jakie to są te "soczyste" kawałki :?: może takie:
SAMBA - jak to tańczyć :?:
HTB vs. NICESHAPER - czyli bez komentarza :!:
p2p - czyli jak zabić osła :?: coś już jest na FAQ
iptables - nowy thriller: "THE WALL" blokada, forwarding i inne nieszczęścia

Ostatnio zmieniony sobota, 2 kwietnia 2005, 21:40 przez the specter, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
MODERATOR

a moze by kto cos napisal do dzialu podstawy konfiguracji systemu bo ta jedynka tma troche straszy ;D ja dostukam dzisiaj sambe ;P i niech ktos wzuci przykladowe configi nickeshapera czy jak to tam sie zwie ;D i inne configi wiem ze sa one na forum lae niech ktos to zbierze i tam da ;P

Tytuł:

Wszystkim mającym wątpliwości co do jakości swojej ortografii, lub nie przepadającym za literówkami, polecam zainstalowanie
FireFoxa wraz z dodatkiem http://spellbound.sourceforge.net/

Jeśli ktoś ma jakąś inwencje, jak to ma wyglądać, to prosze wyrazić ją tutaj... może jednak ktoś ma jakąś wizje :roll:

no chyba, że jest do tego jakieś oddzielne forum, o którym ja nie wiem :x gdzie można się pokłócić... WRÓĆ przeprowadzić rzeczową wymianę zdań.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.