Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest sobota, 5 lipca 2025, 11:32

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość

MOze to co pisze uznacie za herezje ale mam takie objawy : Odkad postawilem serwer na NND mam problemy z internetem a dokladnie polega to na tym ze posiadam siec z 13 kompow i druga siec z 19 kompow w pracy na obydwu sieciach postawilem NND i problem polega na tym ze jesli nie dotykam tego to wszystko niby gra ale kiedy zaczne kombinowac tzn logowac sie przez putty lub zagladac do statystyk z jednej sieci do drugiej to wtedy net pada i to tak ze musi sie to konczyc interwencja panow z tepsy/ Po restarcie polki na centrali wszystko wraca do normy. A dziwne jest tez to ze podczas tej awarii pingi chodza w miare normalnie GG czasem dzila tez a stronki sie nie otwieraja blad DNS.
Kolega jeden w ktoryms z postow pisal o podobnym problemie ze od czasu postawienia NND zanika mu net co kilka dni byc moze to jest ten problem wlasnie
Bardzo prosze zeby sie nie smiac z mojej wypowiedzi i jesli ktos zauwazyl powyzsze objawy niech o tym napisze

Tytuł:
Honorowy Admin

Od lutego ubiegłego roku mam w szkole serwer NND, najpierw stare, a od września nowe. Nigdy nie było żadnego problemu. Obecnie na inym sdi też od paru miesięcy stoi nowe NND. Owszem zdarzały się problemy, raz po wyłączeniu napięcia UPS nie podniósł systemu, innym razem się rozsynchronizował modem, ale w żadnym wypadku takie objawy, jak opisałeś. Jeśli masz SDI, to zapewne wcześniej miałeś inny router, jaki?

Tytuł:

Byc moze to dziwny zbieg okolicznosci ale naprawde tak sie dzieje wczesniej mialem zwykle freesco 0.2.7 i nigdy nie bylo problemu ale ostatnio na naszej centrali przybylo troche userow i zdazaja sie czesto awarie.
I to byc moze byl czytsty przypadek dlatego napisalem ten post zeby wykluczyc pewne rzeczy
Dzieki za wypowiedzi i prosze o jeszcze

Tytuł:

Mam dwa serwerki na nowym nnd na 8 i 6 kompów oraz jeden na starym nnd(szkoła) 11 kompów,wszystkie są na sdi i nie ma z nimi żadnych problemów,no przynajmniej bałwan jestem nie zaczynam czegoś instalować :wink:
Podobnie jak u Macka problemik był jak prąd ucieli:) i nie wstało nnd ale to tyle.Zadnych zawiech w centralce.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.