1 ten niemiecki właśnie - miałem mieszane uczucia - nie ma wymiennych antenek - ale gość montuje gniazdo za dodatkowe 30 zł. Wgrałem najnowszy soft do niego i bałwan jestem spoko. Trochę się dziwnie ustawia w języku wodza ale pod jedną opcją schrit fur schnit czy jakoś tak masz po kolei wizarda - i ustawiasz wsio
Drugi AP to na RTL jest dość nowy kosztuje normalnie 199 zł. Ale klient miał z nim problemy i sprzedał za 99 ja go sflashowałem kilka razy i jakoś chodzi.. Tu bez problemu ustawiasz wsio po ang..
Niemiecki chodzi na wbudowanych antenkach przy oknie - u mnie na takiej zwykłej z okragla podstawka - wysokosc ok 5 - 7 cm - dodają je do kart pci często. Też przystawiona do okna tylko. Ja mieszkam na parterze a niemiecki stoi w oknie na 4 pietrze - odleglosc w lini prostej 100 m gdzies.
Czasem mi net znika - co kilkanaście dni zdaża się ale wystarczy że tego u mnie zrestartuje - power off power on i jest. Nie wiem w sumie dlaczego - ale tłok w eterze jest ok 6 sieci w pobliżu.
Niemiecki chodzi jako AP z wyłączonym natem dhcp. rtl jako client infrastructure tez bez nata i dhcp - pracuja na innej klasie niz siec , po ustawieniu Sinusa robię scan na RTLu - pokazuje okoliczne APki - robię connect do mojego AP i dziala.
Co do kabelkologii był kabel mogłem go wykorzystać ( i chciałem ) ale obecnie właśnie robią elewacje i dach drugiego budynku ( kable pozwijalem - prosilii ) już mi się przerzutki nie chce robic a i wspolnoty by sie nie zgodzily..
Mieli juz siec na glowie kablowa ktora sie zajmowalem

Ale juz jej nie ma i chyba sie ciesza ze ten caly makaron juz pozwijany - bylo go z 10 km

ok 200 userow, i me ciagle pod tel znudzilo mi sie - od rana do wieczora biegac ;0