witam
sluchajcie mam problem natury ogolnej. wygrzebalem skads konfig exim'a+ tpop3d i niby go skonfigurowalem, chociaz sa pewne problemy. w logach w przypadku exima wyrzuca mi blad :
2005-07-03 21:05:20 socket bind() to port 25 for address (any IPv4) failed: Address already in use: daemon abandoned
2005-07-04 00:02:26 1DpCXi-0007zM-KX <=
root@x-server.homeunix.com U=root P=local S=780
2005-07-04 00:02:27 1DpCXi-0007zM-KX ==
root@x-server.homeunix.com R=system_aliases defer (-1): failed to expand "${lookup{$local_part}lsearch{/etc/exim/aliases}}": failed to open /etc/exim/aliases for linear search: No such file or directory
tpop3d teoretycznie startuje poprawnie,
ale jest problem. nie wiem jak tam sie dopisuje nowego uzytkownika mailowego, (jak np to sie robilo w cgpro)
wiec chcialbym sie tez zwrocic do innych z pomoca. napewno wielu z was juz poprawnie postawilo prawidlowo dzialajacy server na eximie+tpop3d jesli ktos by mogl wyslijcie mi albo jakas instrukcje albo dobrego i sprawdzonego linka z konfigiem, bo nie za bardzo moge takie znalesc, a jak znajduje to jest niekompletne .. albo niedokladnie opisane, a dla kogos kto pierwszy raz sie tym bawi, np. ja takie powierzchowne wytlumaczenie niektorych sekcji konfiguracji jest klopotliwe przy wlasciwym wprowadzeniu.
z gory dzieki za pomoc
jakby ktos mial jakas gotowa instrukcje walcie nawet z nia na maila
domin_lodz@o2.pl <- z gory dzieki