Wszystko w jednym, ale wszystko byćmoże powiązane.
Mam postawiony router na Coyote, ale ma ograniczone możliwości, choć szybkość zaje..stą. Ściągnałem najnowsze ISO i zacząłem instalację. Próbowałem już dwa dyski 3GB i 4GB na Pentium 350Mhz, 32RAM instalacja szła kiepsko z uwagi na pamięć ale poszła, tyle że mam ciągłe błędy. Pierwszy to lilo.
Raz łapie raz nie, jak załapie jest OK..., ale jest tak że często wraca po wybraniu staru spowrotem do menu, niekiedy wypisuje błąd "crc error", zapisywałem lilo kilkakrotnie, przy zapisie brak błędów ale sytuacja przy starcie się powtarza.
Drugi problem to IPTABLES, ktoś już pytał o to znalazłem wątek ale nie dostał odpowiedzi (jak to usunąć). Jak już załapie to to nie filtruje poprzez iptables choć moduły są załadowane. Odciąłem całkowicie port 80 ( w /etc/iptabes/firewall) a net działał, nie robiłem zapisu do pliku (/etc/rc.d/iptables save, tylko restart) i nic net ciągle widzialny.
Dziwi mnie jeszcze jedno przy instalacji wybieram drugą opcję bo mam podciągnięty kabel prosto od serwera dostepowego a NND wypisuje mi jako interface do lan eth1 a do netu rd.dsl, a funkcja ipconfig zwraca eth0,eth1,lo. Jako ładowanie modułów w rc.conf mam tylko eth0 ?
Tylko nie bić za rozpisywanie się