Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest środa, 18 czerwca 2025, 20:14

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Witam,

Freesco na dysku, dziala juz z 3 lata chyba. Łącze DSL, ale to chyba nie istotne.
Wiekszość katalogów wygląda typowo pod MC np. /mnt, /fd jednak niektóre nie mają ukośnika z przodu i wyglądają tak ~rc, ~tmp, ~www, ~wwa. No i nie wiem czemu ale wczoraj wydało mi się to bez senesu i postanowiłem zmienic ~ na /.
Zawsze po restarcie zmienialem ~tmp na /tmp, oczywiście normalnie zmienic sie tego nie da wiec stary usuwam i tworze nowy. I wszystko jest git, a przynajmniej było.
Teraz wyszła taka sprawa że nie wszyscy płacą abonament więc myśle co by im zablokować i żeby wiedzieli dlaczego. No i właśnie zmieniłem, sam nie wiem czemu, ~wwa na /wwa i ~www na /www. Oczywiście całą zawartość gdzieś sobie przegrałęm wczesniej i potem do nowych katalogow przegralem.
Wpisy w rc_user są ale zeby zmiany odniosly skutek mysle trzeba resetowac :/
No i zresetowałem i oczywiście znowu mam ~wwa ~www ~tmp a w nich oczywiście pusto :/
No to mysle co tu zrobic. Wziolem dyskietke i tworze tak jakby wszystko od nowa. Potem przegralem z dyskietki cale wwa z cgi i mysle ze powinno zadzialac. Niestety jest tylko FREESCO Control Panel LOGIN. Naciskam login i dalej są już krzaki. Nawet się nie pytal o uzytownika i hasło.
Oczywiście cały net działa jak działał, są przekierowania jest ftp jest wszystko nie ma tylko control panela. Bawilem sie tylko wwa www i tmp, cale szczescie ze nie przyszlo mi do glowy ~rc zmieniac na /rc, eh jaki ja glupi.
No i na tym się kończy moja opowieść.
Czy ktoś z was wie co mam dograć aby panel kontrolny działał jak działa.
Tam jest jakis plik z haslami chyba, ale na dyskietce mialem identyczne hasla. W CGI sa teraz 4 pliki: adm.cgi, usr.cgi, --linux-.---, _htpassw.{__
Kto chętny, prosze o pomoc.

--
d69p

Oczywiście nazwe pliku z haslem już zmienilem na .htpasswd, Teraz owszem pyta sie o uzytkownika i haslo przy wejsciu i nawet dziala, bo jak wpisze inne to wyskakuje ponowne okienko a jak dobre to wlazi dalej. Jednak dalej to sa tylko krzaki i nei przypomnina to panelu, no moze tylko dlatego ze jest czarne.

No wiem wiem, zrobilem glupote, ale moze jest jakas rada na to. te ~wwa to sa pewnie skróty do /mnt/router ...
A mi sie pomieszalo z tmp bo tam zawsze zmieniam po restarcie, ale zle napisalem nie ma ~tmp tylko @tmp i dlatego zmieniam. czyli robie F8 i zakladam nowy tmp i juz jest wtedy /tmp
A tu wczoraj piatek, weekend, piwko i jeszcze chec zablokowania nieplacacych. I przyszlo mi do glowy ze ~wwa jest jakies wadliwe.
Eh co mnie podkusiło :/

--
d69p

No już mi zciech pomógł na innym forum. Zapomniałem o drobnym szczególe, że pliki cgi muszą mieć atrybuty wykonywalności :)

Już śmiga po staremu.

--
d6

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.