Alfred pisze:
Coś mi wygląda, że już użycie opcji ./configure umieszczonej w PKGBUILD powoduje błędy, a użycie make i make prefix=..... install, to już konsekwencje błędów w ./configure.
Znalazłem takie coś podczas kompilacji:
Cytuj:
../config.h:191:1: warning: "VERSION" redefined
Czy to jest możliwe ? - pytanie do Mis'
a mnie skąd wiedzieć. Co piszą w dokumentacji? Mnie nie interesuje ten temat więc mu się nie przyglądałem. Moje uwagi dotyczyły tylko technicznej strony budowy pakietu.
I przy okazji - czy wy się onanizujecie patrząc na te wykresy? Nie macie ciekawszych obiektów? Wrazie potrzeby służę odpowiednimi linkami. Bo w to, że rozliczacie swoich userów z kazdego bajta jakoś nie wierzę... To juz kolejny program, którego jedynym zadaniem jest wyświetlanie statystyk. I po co? Żeby pokazać jaki to admin super bo w każdej chwili wie że Jadzia ciągnie powoli, a Kasia jak oszalała? Co złego jest w mrtg? Pokazuje co ma pokazać, najlepiej udokumentowane... jak tylko ktoś znajdzie coś innego to już huzia i trzeba zaraz to mieć. A czy ktoś pokusił się o dokładne przeczytanie dokumentacji i porównanie możliwości i potrzeb każdego z tych programów?
NND miało być małe i szybkie. Między innymi poprzez stosowanie zasady jedno zadanie= jeden program/pakiet. Małe już powoli przestaje być a teraz jeszcze należy je zwolnić...
Jest jeszcze kilka dziedzin w których NND ma braki - za to za chwilę będzie 157 różnych statystyk... ech szkoda gadać.
Przyjrzę się temu programowi jak tylko odzyskam dostęp do mojego NND.