U mnie to samo, zmienilem z 2 na 6mbit/s, jak mialem jeszcvze na sprzetowym routerze, po migracji zrobily sie jaja!! SNR MARGIN spadl mi do 10-12 dBi walczylem 2 tygodnie, po 2 godz dziennie na sluchawce, z ucha lecial pot

, ze sluchawki moja slina !!, az w koncu skontaktoweal sie ze mna p. Marcin Albrycht i dopiero on byl kompetentny(ale glupio sie ten wyraz pisze

), i pogadalismy sobie porzadnie, na drugi dzien od razu przyjechali technicy z Telekomuny i sprawdzili linie. U nich wychodzilo ze jest oki, a mnie ch.. strzelal!!, zrywalo polaczenie, pingi kosmiczne, itp. itp. W koncu przelaczyli mnie na inna pare, ja postawilem router na NND i na razie jest oki, ale SNR Margin dalej mam 15db.
Takze jak ktos z was bedzie mial problem z neo, dzwonic 0800 102 102, 1 i jak zglosi sie jakis "fachowiec" od neo to od razu mowic ze ZADASZ kontaktu z p. MARCINEM ALBRYCHTEM, od razu wymiekaja. Chyba niezle tam on znaczy

.
A wracajac do bledu, czy pomogloby czasowe pingowanie jakiegos IP? chociaz u mnie na sieci caly czas ktos cos ciagnie.
Ciekawe czy to cos pomoze?
POZDRO!!!