Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest wtorek, 22 lipca 2025, 12:40

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ] 
Autor Wiadomość
Witam
Juz nie mam nerwow do cg wiecznie cos jest nie tak jak nie blacklist to zawieszanie sie Communigate przynajmniej raz na dobe. Wszystko posprawdzalem, zalozylem lepsze chlodzenie itd. i co ? pochodzilo kilka dni i dalej to samo! (podejrzewam ze wiesza sie od duzego obciazenia na sieci - Kazza)..Wiec prosze Was doradzcie mi jaki pakiet zainstalowac abym mogl w spokoju odbierac poczte:(

Tytuł: odp
proponuje zalozyc exima + teapop`a i bedzie po klopocie.A co do instalki to opis na www.miniwebportal.and.pl Jakby co to zawsze mozna zapytac w potrzebie kolegow po fachu :)))

Tytuł:
MODERATOR

Złej baletnicy przeszkadza... CG.
U mnie chodzi od miesięcy, na serwerze w zaprzyjaźninej firmie od 2 lat (wersja z licencją) obsługując setki kont pocztowych, u jeszcze kilkunastu znanych mi osób też chodzi od miesięcy. I wszyscy chwalą sobie jego STABILNOŚĆ!!! On się po prostu NIE ZAWIESZA!!!
Przerzuć się na coś, co potrafisz obsługiwać!

Tytuł:
MODERATOR

Proponuję winzgrozę - stabilność odwrotnie proporcjonalna wyglądu :lol:
(z przyjaznością nie będę przesadzał, zbyt często mnie denerwuje)

Obrazek Kipa
http://www.FreeSCO.w.pl

Tytuł:
Do Lamer: Widocznie ja jestem za tempy na to zeby poprawnie to zainstalowac (chociaz cg ponoc jest najprostszy w konfiguracji), moze to wina sprzety 486dx 16 ram dysk 80mb. Skoro jestes taki madry to powiedz mi prosze w czym jest problem ???????. Ja sie juz mecze z tym problemem od kilku miesiecy i dalej to samo!!!!, wiec pewnie nic juz madrego nie wymysle:(

Tytuł:
Honorowy Admin

Nigdy nie używałem cgpro, ale biorąc pod uwagę, że jest to kombajn, może faktycznie sprzęt jest niewydolny...

Tytuł:
MODERATOR

Cytuj:
Ja sie juz mecze z tym problemem od kilku miesiecy i dalej to samo!!!!

To samo, czyli co??? Z czym masz problem???
Cytuj:
moze to wina sprzety 486dx 16 ram dysk 80mb

Nie jest to sprzęt z górnej półki... 16MB RAM - a masz do tego swap? 80MB HDD - a ile wolnego miejsca? Może po prostu kończy się miejsce na dysku jak przyjdzie kilka wiadomości? Masz ustawione poprawnie limity skrzynek? A może wysyłasz wiadomość z załącznikiem 10MB, co skutecznie zajmuje czas procesora 486...
Zdefiniuj problem!

Tytuł:
CommuniGate skonfigurowalem zgodnie z opisem na stronie www.freesco.arx.pl. Na serwerze mam tylko zainstalowane Arp i ftpd (no i cg). Moim problemem jest to, ze po jakims czasie sie zawiesza i nie moge sie polaczyc z cg (mozliwe ze to przez czas bezczynnosci - czyli jesli przez kilka godzin nie sprawdzam poczty). Ogolnie no to cg wisi ale net dziala poprawnie.

Tytuł:
Na pewno to nie wina dysku bo wykorzystuje tylko 3%, ale Ram w 64% moze to jest problem, acha i prosze mi powiedziec co to jest swap - moze jakis program do zwiekszania pamieci?? -bo nie wiem. Proszę o dalsze instrukcje...

Tytuł:
Przez trzy miesiące pracowałem na podobnej konfiguracji, tyle, że miałem 64 Mb pamięci i CG wywalił mi się tylko raz, w czasie mojego urlopu. Jak wróciłem, okazało się, że nie wyłączyłem relay i zaśmiecili mi 180 Mb dysku po czym CG padł, ale router działał dalej. Od tamtego czasu zmieniłem serwer na lepszy, ale program nie zawiesił się ani razu. :D

Swap to część wydzielona na twardym dysku, która wspomaga pamięć ram, tzn. oszukuje system, że jest więcej pamięci odkładając dane na dysku. Powinna wynosić od 1,5 - 2 x tyle ile masz RAM. Ustawisz go w setupie.

Tytuł:
Ja mam wszystko ustawione jak nalezy jesli chodzi o spam wiec to raczej odpada

Tytuł:
MODERATOR

Cytuj:
ze po jakims czasie sie zawiesza i nie moge sie polaczyc z cg

To znaczy czego nie da się zrobić? Wejść na panel admina, wabmail, wysłać poczty przez smtp??? A proces pracuje dalej czy znika? Co jest w logach w tej sytuacji?
A swap masz w końcu włączony, czy nie (opcja 15 w setup - powinieneś ustawić min. 16MB a lepiej 32)???

Cytuj:
Może czas napiosać paczkę do 0.3.0

Pewnie... Tylko muszę znaleźć czas na zainstalowanie 0.3.0 u siebie i poznanie struktury katalogów...

Tytuł:
Niczego nie da sie zrobic nie da sie wejsc na panel admina ani na strone aby sie zalogwac jako user no kompletnie nic.
Acha mam jeszcze takie pytanie, dgy wybieram polecenie free pokazuje mi: dev/ ram0 64%
dev/hda1 71% (wczoraj bylo 30%)
moze tu cos jest nie tak??

Tytuł:
ja wiem co jest, CG żeby dobrze śmigać musi mieć co najmniej te 32 MB ramu, a jak przelatuje dużo poczty to 64 by się przydało, zauważyłem że u mnie przy dobrym obciążeniu otwartych jest kilkanaście procesów CG na raz i pewnie to jest przyczyną fikania na małej ilości ramu.

Tytuł:
Juz problem rozwiazalem, blad byl w zlej instrukcji konfiguracji cg. Tera juz wszystko hula jak nalezy. Dziekuje wszystkim za pomoc.
Pozdrawiam serdecznie

Tytuł:
MODERATOR

Cytuj:
blad byl w zlej instrukcji konfiguracji cg

A możesz wszystkich oświecić o jaki błąd chodzi, żeby inni się nie męczyli?

Tytuł:
Chodzilo o to ze mialem jakis lewy opis do konfiguracji cgpro, ale ten na www.freesco.arx.pl jest ok (chociaz brakuje paru szczegolow). Oprocz tego opisu proponuje jeszcze przeczytac http://www.freesco.arx.pl/forum/viewtopic.php?t=221
Ale jesli zrobimy wszystko wedlug w/w opisu to poczta z bezplatnych kont moze nie dochodzic np o2.pl (jest na blackliscie) wiec znowu odnosnik jak to odblokowac (unblacklist) http://www.stalker.com/CommuniGatePro/A ... tml#Mobile
I to chyba wszystko.
A jesli chodzi o wieszanie sie mojego cgpro to problem byl przez cholerny spam. Mam nadzieje ze beda to dobre wskazowki do prwaidlowej konfiguracji CommuniGate.

Pozdrawiam

Tytuł:
MODERATOR

Nie ma to jak konsekwencja (Pią Lis 29, 2002 9:06 pm)
Cytuj:
Ja mam wszystko ustawione jak nalezy jesli chodzi o spam

(Sro Gru 04, 2002 6:02 pm)
Cytuj:
A jesli chodzi o wieszanie sie mojego cgpro to problem byl przez cholerny spam

:lol: :lol: :lol:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.