Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest piątek, 20 czerwca 2025, 10:10

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 179 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

u mnie ciagle sie wysrywa jak dodam wiecej niz 6 ipkow :/ niemam pojecia co jest grane :/

Tytuł:
PGF

przemek_nnd pisze:
U mnie działa przy 18 ipekach przy innej ilości nie testowałem
Mam squid'a spatchowanego squid_hit_miss_mark.patch z tego linka http://kadzbi.ksieze.one.pl/pliki/squid-2.5-STABLE5.zip a jajko i iptables też sam kompilowałem, nie wiem tylko dlaczego jajko i iptables kompiluje się wyłącznie z patch-o-matic z datą chyba 18.09.2005 -> są już nowsze wersje ale chyba nie wspołpracują już z nowszym patch-o-matic??. Kernel skompilowany tak, aby IPMARK ładował się jako moduł i to chiba wszystko.

Proponuję podesłac config oraz podać parametry kompilacji , łaty itp do Mac!ka - niech skompiluje i wystawi w repo. testowym - większe grono zacznie testować i będzie prościej dojść do rozwiązania różnych problemów.

tierr pisze:
u mnie ciagle sie wysrywa jak dodam wiecej niz 6 ipkow :/ niemam pojecia co jest grane :/

Sprawdz , czy nie zakradłCi się gdzieś niepowołany znak , np. końca linii . Wklejałeś coś spod Windowsa ?

Tytuł:

fragment obwman.config

................
#
# lista IP ktorych ruch bedzie zarzadzany
# moze byc tu maksymalnie 512 adresow
#
# traffic of the following IPs will be managed
# there can be 512 addresses specified here
#

addhost 192.168.0.100
addhost 192.168.0.82
addhost 192.168.0.83
addhost 192.168.0.85
addhost 192.168.0.86
addhost 192.168.0.88
addhost 192.168.0.25
addhost 192.168.0.5
#
# interfejs sieciowy LAN (do sieci)
#
# LAN interface
#

def lan eth0
.................

i oczywiscie niedziala :> wywale addhost 192.168.0.5 i pieknie chodzi :>
nie ma zadnych lewych znakow etc. wszystko robie pod linuxem

Tytuł:
PGF

tierr pisze:
....i oczywiscie niedziala :> wywale addhost 192.168.0.5 i pieknie chodzi :>
nie ma zadnych lewych znakow etc. wszystko robie pod linuxem

wpisz go na początku , próbowałeś ?

Tytuł:
Użytkownik

Skasowano

Ostatnio zmieniony sobota, 26 listopada 2005, 02:28 przez przemek_nnd, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Użytkownik

z tego co tu wyczailem u siebie, to ten program wykorzystuje accessbuilder na porcie 888/tcp, sprobuj otworzyc, albo zamknac tcp, moze pomoze, moze zamkniety jest i dlatego tak, zalezy jaki firewall masz, nmap nr_ip i nmap -sU nr_ip , sprawdz.

Tytuł:
Użytkownik

widze ze nikt nie che przygotowac paczki:( a szkoda bo warto ja nie przygotuje bo nie posiadam takiej wiedze :(

Tytuł:
Użytkownik

I co w tym programie jest takiego fajnego ? warto sie przesiadac z htb ? mam ponad 120 userow .. i watpliwosci zeby to cudo sprostalo zadaniu :)

Tytuł:
Użytkownik

i tu sie zdziwisz @dexu u nmie w pracy to cudo obsługuje ok 300 luda i jest lepsze nic niceshaper osobiscie odpaliłm to cacko i chpdzi ale nie na nnd
zaczołem ten temat zeby poprawic działania naszych sieci ale widze ze temat poległ :( a szkoda !! bo warto!!!!
fakt ze malo informacji wnioslem do tego forum ale autor programu nic nie chce powiedziec gdyz jest P.....M materjalistom !!
pozdrawiam !!!!

Tytuł:
PGF

apodolski pisze:
i tu sie zdziwisz @dexu u nmie w pracy to cudo obsługuje ok 300 luda i jest lepsze nic niceshaper osobiscie odpaliłm to cacko i chpdzi ale nie na nnd
zaczołem ten temat zeby poprawic działania naszych sieci ale widze ze temat poległ :( a szkoda !! bo warto!!!!
fakt ze malo informacji wnioslem do tego forum ale autor programu nic nie chce powiedziec gdyz jest P.....M materjalistom !!
pozdrawiam !!!!

Na jakim systemie to odpaliłeś ?

Tytuł:

tylko niepisz ze na slacku bo sie zalamie :P

Tytuł:
Użytkownik

apodolski pisze:
ale widze ze temat poległ :(

Nie poległ jak widzisz, 8 strona postu już leci, a poza tym dużo osób , takich jak ja, które nie mają zbyt szerokiej wiedzy na temat NND i wogóle Linuxa
obserwuje temat i z miła chęcią potestowałaby jakieś gotowe paczki czy cuś.
A może wtedy w trakcie tych testów kogoś olśni i będzie ok.

Pozdro
Adam

Tytuł:
Użytkownik

odpalile ma debianie nie kompilowalem sam jaja( bo nie umiem) system mialem gotowy do dziala na nim siec mojego kolegic działa !! ja tylko powiedzialem co jest wymagane on to zrbil a ja bawilem sie z obwmanem!! i poszlo!! ądnie bałwan jestem !! moja wiedza jest ograniczona jezeli chodzi o kompilacje kernela i iptables ale postaram sie nauczyc i udowodnic co po nie którym !!!!
mila widziana pomoc!!!
pozdrawiam!!!

Tytuł:
PGF

apodolski pisze:
odpalile ma debianie nie kompilowalem sam jaja( bo nie umiem) system mialem gotowy do dziala na nim siec mojego kolegic działa !! ja tylko powiedzialem co jest wymagane on to zrbil a ja bawilem sie z obwmanem!! i poszlo!! ądnie ort. !! moja wiedza jest ograniczona jezeli chodzi o kompilacje kernela i iptables ale postaram sie nauczyc i udowodnic co po nie którym !!!!
mila widziana pomoc!!!
pozdrawiam!!!

Jaką wersję jajka i iptables miałeś ? Pytam z ciekawości , bo testuję fajny system i kika rzeczy mi nie działa , więc chcę sprawdzić jajko ....

Tytuł:
Użytkownik

Coś wam powiem,,, --- otoz obwman jest lepsza sprawą niz niceshaper , chociaz wykorzystuje sfq (po polaczeniach) a nie esfq (po hostach)(przetestowane przeze mnie) to i tak ich nie stosuje, czy myslicie ze technika i sposobnosc dzielenia lacza stanela tylko na tym co w necie jest???? otoz to co w necie jest tylko namiastką, to tylko rzeczy ktore umiarkowanie radza sobie dzis w jakims stopniu (nikt sie z wami nie podzieli czyms nad czym dlugo pracowal), sa lepsze rozwiazania i 100 razy bardziej skuteczne, bez ipp2p i innych pierdól, ktore rozdzielenie ruchu mozna z palcem w dup.... zrobic. Nie mam standard nnd to nie wiem jak bledy wyciagac, nnd czy inny linux to tylko nazwa, powloka, chierarchia zaleznosci pakietow, katalogow , linux to linux itd, wazne jest wykrycie ewent. bl;edow i poprawienie, kernel ipt i ipr to najwazniejsze z nich, reszta ma nawet trzeciorzedne znaczenie ale tez jest wymagana, nnd czy slack nie rozni sie w wydajnosci, (ważne są narządy nie wygląd) , dlatego 3/4 forumowiczow zamiast czekac na gotowe ciepłe bułeczki zacznijcie tak jak wielu z nas, czytajcie , uczcie sie i experymentujcie, wówczas bedzie nas wiecej co podstawy posiądli i nie bedzie zbednych postow, co defakto przyczyni sie do konkretnych rozwiazan. Jestem tu tylko z racji ze nnd mam iso w razie jakby co to mam szybko.., dlatego czasem sledze, co ewent ktos wdrozyl nowego,odezwe sie i tez w zamian podziele sie czyms, .....wkrotce wrzuce wam cos fajnego
(dot. p2p)co dziala skutecznie,, czego juz nie uzywam (z racji tego ze wcale ipp2p nie musze juz wykorzystywac do rozpoznawania pakietów) a wam sie przyda z pewnością.

pozdrawiam

Tytuł:
MODERATOR

Poza tym, zeby uzytkownicy sami eksperymentowali (popieram), co chciales wiecej napisac?
Pochwalic sie jaki Ty to fajny nie jestes czy co? Tlumaczysz sie dlaczego wchodzisz na forum? Przeciez nikt Cie o to nie pyta...
sq6iuv pisze:
wkrotce wrzuce wam cos fajnego
(dot. p2p)co dziala skutecznie,, czego juz nie uzywam (z racji tego ze wcale ipp2p nie musze juz wykorzystywac do rozpoznawania pakietów)

Fajnie, ze sobie poradziles bez ipp2p, osobiscie wole jednak nie wywazac otwartych drzwi. Nie wiem, jak reszta uzytkownikow forum, ale ja odnosze wrazenie, ze lepiej zebys dal sobie spokoj z wchodzeniem tu, chyba ze chcesz sie dowartosciowaci upewnic jaki to Ty nie jestes fajny.
sq6iuv pisze:
nikt sie z wami nie podzieli czyms nad czym dlugo pracowal

Gdyby ta zasada tu obowiazywala, to nie byloby NND, ani tego forum. Jesli nie jestes zupelnie zadufany w sobie, to pomysl czasem nad tym co piszesz. To naprawde nie boli.

Tytuł:
Użytkownik

Obiektywnie po części masz rację, ale ja sie nie pytam nikogo o cos czy ktos fajny czy nie fajny, ty jestes fajny bo takie tematy poruszasz ,, moze na piwko sie wybierzemy?? (juz wiem ze masz problemy z siecią:)) :lol: ..........to są twoje odczucia subiektywne, jesli zaoferowalem sie tutaj na forum z jakąś pomocą to to co wniosę moze sie komus przydać albo nawet tobie... a zadufanie zostaw dla siebie, jesli bylbym zadufany w sobie to bym olal te forum i Ciebie , te forum traktuje jako rozrywkę po godzinach, o czywiscie w pozytywnym tego slowa znaczeniu,, hehhe
Poza tym dlatego ten post, bo zalane gg mam od pytan, htb Zciecha tez wam wystarczyc powinno, ale jak sie miesza wszystkie pkg, niezaleznie od tematu to potem efekty macie, nnd sie wysypuje.

Ostatnio zmieniony poniedziałek, 19 grudnia 2005, 19:10 przez sq6iuv, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Użytkownik

sq6iuv napisał:

a propo: taka jest prawda niestety, jak sobie nie radzisz od tego sa fachowcy, co w tym zlego????, niektorzy z tego żyją :) ja przynajmniej ma chęć pomóc jesli będę umiał.

Tytuł:
PGF

sq6iuv pisze:
sq6iuv napisał:

a propo: jak sobie nie radzisz od tego sa fachowcy, co w tym zlego????, niektorzy z tego żyją :)

Rozumiem ,że masz na myśli siebie ? :wink:

Tytuł:
MODERATOR

Moja opinia, czy odczucia zawsze beda subiektywne, to chyba normalne. Napisales tego posta, jakbys z wielkiej laski komus pomagal, stad moja reakcja.
sq6iuv pisze:
jak sobie nie radzisz od tego sa fachowcy, co w tym zlego????, niektorzy z tego żyją

Sa tez inny (niekoniecznie fachowcy), ktorzy pomagaja bezinteresownie, chocby tutaj. Problemow z siecia (nawet z p2p) narazie nie mam, nie wiem skad to wywnioskowales. Nie neguje tego, ze cos wniesiesz, tylko chce Ci wytlumaczyc, ze naprawde nie robisz nikomu laski.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 179 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Strefa czasowa UTC+2godz.