Masz samo
ceil a
rate gdzie ?
Cytuj:
interactive - wydzielone, niezależne i mające priorytet nad pasmem ogólnym pasmo priorytetowe
zatem bez rate ceil nie wie co ma dzielić, pozatym w nsstats.txt, pokazuje tylko ceil jaki jest nałożony od "user low...", nie ma drugich statów dot. właśnie interactive, chociaż ruch z interactive niejako pojawia się w "UTILIZE",
pozatym w dokumentacji nie jest napisane czy oznaczenia portów tyczą się wogóle portów od strony sieci, NATu, a może chodzi tu o port docelowy dla danych wysyłanych oraz port źródłowy dla pobieranych, czyli cały czas od stronu internetu
Ja mam tu i tu takie same porty, wpisane rate, ceil, interactive u32 match ip itd, dodatkowo jako prędkość łącza podaję całkowitą jego prędkość, a pasmo interactive niceshaper sam wydziela sobie z tej "całkowitej prędkości łącza" ... i działa, wolę to od metody imq bo jakoś łącze mogę bardziej efektywnie wykorzystać, chociaz sama metoda imq jest rewelka.
Pozdro