Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest sobota, 21 czerwca 2025, 21:06

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Cytuj:
na 100% działa instalacja na dysku scsi.

tak, ale czy to jest kontroler adaptec'a?, bo chyba tutaj tkwi problem

Tytuł:
MODERATOR

ares33 pisze:
Cytuj:
na 100% działa instalacja na dysku scsi.

tak, ale czy to jest kontroler adaptec'a?, bo chyba tutaj tkwi problem

Według tego co opisałeś możesz w środku mieć nawet siedmiu krasnoludków cieprliwie dłutkiem ryjących po dysku... to nie ma najmniejszego znaczenia bo ty nie moższ się zalogować!!! czyli do dysku w ogóle się nie dotykasz, bo wszystko co do zalogowania jest potrzebne masz w ramdysku.
Sprawdzałeś sumę kontrolną obrazu? nagrałeś innym programem? nagrałes z mniejszą prędkością? Po co pytasz, jesli później ignorujesz odpowiedzi?

Tytuł:

Witam, miałem podobny problem, serwer chyba idealnie taki sam, IBM Intellistation E Pro PII450,128MB,9GB SCSI + CDROM SCSI na kontrolerze Adapteca. Ten sam objaw, na początku instalacji (scsi) przy pytaniu o login i hasło cokolwiek wpiszę w login - komunikat: login incorrect.
Wymieniłem CDROM na IDE i ruszyło, za chwilę pojawił się ekran (bardzo szybko znika, musiałem wcisnąć CTRL-C, żeby zdążyć przeczytać), że nie znaleziono dysku i chyba coś, ze ta wersja NND nie obsługuje tego kontrolera.. (nie pamiętam już dokładnie co tam pisało słowo w słowo..) następnie linux uruchamia kompa ponownie.. zmieniłem dysk na IDE i instalacja poszła.. niestety problemy przy pracy 2 sieciówek na raz (widziałem, że inni też mają podobne problemy z 2 sieciówkami na raz na NND 0.2).
Po jednym dniu walki wracam do starego NND, chciałem zainstalować nowego, bo obsługuje 2 łącza, a ja potrzebuję mieć DSL + SDI razem. Wcześniej miałem 2xSDI na wersji z lipca (+testowa wersja kernela obsługująca wiele łącz, ale wtedy nie wszystkie stabilne pakiety chciały z nią działać..), ale po tych początkowych problemach poddaje się i spróbuję jeszcze raz z ostatnią stabilną wersją + kernel obsługujący wiele łącz.
Pozdrawiam.

Tytuł:
MODERATOR

gonzolot pisze:
niestety problemy przy pracy 2 sieciówek na raz (widziałem, że inni też mają podobne problemy z 2 sieciówkami na raz na NND 0.2).

http://forum.freesco.pl/viewtopic.php?p=68926#68926

Tytuł:

Dzięki, przełożyłem już dysk i cdroma SCSI z powrotem, wgrałem stare nnd (z lipca). Jutro spróbuję dokonać upgrade'u systemu wg opisu znalezionego na forum (http://forum.freesco.pl/viewtopic.php?t ... pgrade+nnd)
później ściągnę tego net_confa poprawionego i może wszystko będzie działać jakbym chciał :)
Pozdrawiam.

Tytuł:
No wiec jako ze mam wolnego kompa (celeron333, 128RAM, 9GB SCSI na Adaptecu AHA-2940) zrobilem test.
Niestety tak samo jak u Gonzolot-a: nie znaleziono dysku :)

Tytuł:
Użytkownik

jesli ktos tu trafi i bedzie sie jeszcze zastanawiac nad login incorect to chyba mam rozwiazanie zagadki, sadze ze problem jest w za szybkim wpisywaniu hasla root. mi sie cos takiego zdazylo kilka razy mianowicie po wpisaniu loginu root i wcisnieciu entera nalezy poczekac az sie pojawi zapytanie o haslo. moze to banalne i sie wydaje glupie ale tak jest :lol:

w moim przypadku wiazalo sie to z przyzwyczajeniem do tzw bufora klawiatury ktory zazwyczaj przechowuje za wczesnie wciskane klawisze.

na szczescie dwie pomylki i to zauwazylem. jesli nie poczekasz to zamiast root komputer dostanie np "ot"

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+2godz.