Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest poniedziałek, 23 czerwca 2025, 05:38

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Witam mam taki dziwny problem. Miałem neo 640 na planecie ade300 i śmigało wszystko super. Wczoraj pojechałem zamówić migrację do opcji 6144. Podpisałem umowę i zgodnie z tym ma mi zacząć działać od 1 kwietnia. No tylko się nagle stała dziwna rzecz. Bo przestała mi działać neostrada. Dioda ADSL na modemie miga. Hasła i wszystko są ok, nikt nic nie zniemiał w routerze. No i nie wiem co się stało. Zadzwoniłem do neo i mi powiedzieli zebym sobie od nowa zainstalował steroniki do sagema :) no ale się narazie nie chwalilem ze mam na routerze. No ale to bez sensu i przeciez nie ma wpływu. Router ma obsługę łacz do 8mb wiec nie powinien mieć z tym problemów. W sumie ja się trochę na tym znam i jak bym sam posiedział i pokombinował to bym może zrobił ale mam taki problem ze mnie nie ma w domu i nie mam jak tego sprawdzić. Może ktoś wie o co chodzi. Bo musze to wytłumaczyc ojcu jak ma to poustwiać. On tam umie to obsluzyc to nie ma obawy poradze sobie tylko zebym wiedzial co jest nie tak. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam wszystkich!!! :)

Tytuł:
MODERATOR

Jak miga ADSL, to nie ma synchro i mozesz sobie na modemie przestawiac ile wlezie. Pewnie linia nie uciagnie 6mbit. W ciemno stawiam, ze problem po stronie tepsy.
A tak przy okazji: co to ma wspolnego z konfiguracja NND? Chyba pomyliles fora.

Tytuł:
no pomylilem :) sory pierwszy raz tu pisalem cos na formum i nie zczailem :) sorki jeszcze raz dzieki za pomoc.

Taką mam małą informację dla szystkich. Przyszedl do mnie pan z telekomunikacji sprawdzać łącze i doszedł do wniosku, że mam zepsuty modem od neostrady bo ort. routera mam modem wiec jak mial przyjść to modem podłaczyłem do swojego komputera. I niby jest popsuty. (Chociaż wiem, że napewno jest dobry). No i oczywiście cała procedura reklamowania łącza zeby można było przejść na nizsze. Normalnie wkurwić się można. Ale tak to jest jak się mieszka w małym mieście gdzie nie ma innych alternatyw w dostawie internetu.

Tytuł:
Użytkownik

sa inne wszedzie ale diabelsko drogo. Jesli masz kase zainteresuj sie laczami satelitarnymi :D

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.