Pisze w imieniu qmpla ale sam też jestem ciekawe co to może być. Połączył sobie 2 kompy. Kabel skorosowany. I teraz przypisał oba kompy do grupy MSHOME. Jeden kompa nazywa się HOST drugi Dom1.I teraz tak jak IP jest dynamicznie albo na stałe. Ping ip działa z obu komów. Wejście do kompa poprzez \\IP też działa ale tylko z Host-dom bo ja da dom-host to pisze mu
Cytuj:
nie jest dostępny. Możesz nie mieć uprawnień do używania tego zasobu sieciowego. Skontaktuje się z administartorem tego serwera, aby uzyskać uprawnienia dostępu.
Ale jak chce wejść do otoczenia sieciowego to widzi tylko kompa na którym aktualnie siedzi. Jak pisze ping \\nazwa to pisze mu iż
Cytuj:
Żądanie polecenia ping nie może znaleźć hosta NAZWA. Sprawdź nazwę i ponów próbę.
A jak wpisze \\Nazwa
Cytuj:
System Windows nie może odnaleźć"\\nazwa'. Sprawdź Pisownię i próbuj ponownie lub próbuj wyszukać element, klikając przycisk Start, a następnie klikając polecenie Wyszukaj.
Już wszystkie próbowałem dać stałe IP,przeistalować udostępnianie, Wpisać na stałem to hosts i nic z tego może wy macie jakies pomysły