nie wiem czy wiesz szanowny userze, ale w wielu miastach utworzona jest specjalna grupa interwencyjna policji, podlaczeni sa do najpotezniejszego polskiego łącza szkieletowego, jest to POL-ATM, a z tamtad do polpaku, ale pominmy szczegoly.
ja jestem informatykiem, kolo mojej pracy bylem swiadkiem jak po 4 moze 6 ni zawineli niezlego kompa studentom z akademika bo jakis baran pomyslal ze postawi server na emulu i nikt go nie zauwazy, otoz nic bardziej blednego.
masz jak to sie mowi wjazd na chate w przeciagu moze tygodnia ?
bo jak jeszcze sciagasz to pomimo ze cie namierza to jeszcze sparawa uchodzi, ale jak znajda taka wylegarnie w sieci, odrazu do ciebie jada.
taka grupa informatykow w policji jest regularnie tworzona w wiekszosci naszych miast.
jesli chcesz odpowiadac swoim tylkiem za zadowolonych kolezkow ktorzy possaja i sa dodatkowo bezkarni bo powiedza to jego wina, powiedzial ze mozna, a gdy w gre wchodza duze pieniadze i rekwizycja sprzetu nikt nie bedzie gral bohatera i przyznawal sie do wspoludzialu,
przy okazji wyjdzie na wierzch wiele innych sprawek, min. dzielenie przez wiele osob defacto nielegalnie neostradki albo co innego
wiec ja bym sie na twoim miejscu zastanowil,
a pozatym co to znaczy lokalnie emule ?
co, 5 osob ma sobie ssac od ciebie z postawionego s-emula 10 plikow na krzyz ? a oamietaj ze jezeli to wypuscisz w net szybko cie przechwyca,
nie wiem tez czy wiesz ale jest w ostatnim czasie silna nagonka na emulka, mi w pracy zabroniono korzystania z niego, bo policja teraz nasluchuje ostro emula i jeszcze jak sciagasz to ci moze przejdzie bokiem, ale jak zobacza ze to rozpowszechniasz, to sie zabiora za ciebie bardzo szybko, to jest analogiczne to dealerow narkotykowych, jak kupujesz jeszcze nie wiele osob cie namierzy, ale jak to sprzedajesz .. chyba sam rozumiesz
i nie mysl ze bedziesz sprytny, ze przyjedzie po ciebie radiolka i panowie w ładnych smerfnych ubrankach, do akademika poszli z tekstem poczta, czy cos.
wiec radzilbym sie kazdemu 2x nad tym zastanowic zanim zacznie sie bawic w cos takiego
_________________ Lucent Cellpipe 50AS, Serwer: IBM NetFinity 5000 2x 30GB SCSI, 2x LinkSys WRT50GL<-> + 2 InterLine dookólna, OS: RHEL(RedHatEnterpriseLinux)CentOS 5, drugi serwer: IBM e-server, 2x Intel Xeon, 512 MB RAM, OS: NND, net: 2x Neo 512 i 1024 .. i smiga
|