Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest środa, 18 czerwca 2025, 01:13

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: specjalna ekipa
Witam
powiem na wstepie mam obecnie SDI i zaczołem sie przymieżać do wymianki na neo + , ale moj znajomy konsultant ds. sprzedaży mowi hola hola masz userow pod sdi podpietych . TPSA powolala specjalna ekipe ktora bada czy łacze nie jest rotowane. Działa juz w warszawie i podobno juz zaczeła sprawdzac moje miasto (warminsko-mazurskie). Ja mam siec rozpieta na dwa bloki jak sie ogolnie to kabelkow nie widac ale jak sie tak przyjzec dokladniej to je widac, na bezprzewodowa siec to mnie nie stac . Ale i tak wezme neo + , zaczekam moze buraki posprawdzaja zlapia tych co dziela i sobie odpuszcza. A podobno panowie maja swoje sposoby sprawdzaja czy sa podpiete komputerki jak sa to wysylaja szpiega ktory bada budynek ... troche smieszne .

Tytuł: neo
mam sdi i postanowilem sprawdzic jak mnie widza w necie wiec na którejs stronie niepamietam pokazało mi tylko ip zewnetrzne a jak właczylem squida to odrazu mi pokazało ip zewnetrzne oraz moje ip wewnetrzne
wiec jak sie bede decydował na neostrade to zrobie serverek bez zbednych bajerów (sama dyskietka freesco) a co do tego ze bede miał router to tpse powiem odrazu bo w domu mam 3 komputery i na kazdym inny system
http://linux.abakus.one.pl/

proton2 pisze:
Witam
...A podobno panowie maja swoje sposoby sprawdzaja czy sa podpiete komputerki jak sa to wysylaja szpiega ktory bada budynek ... troche smieszne .

Przeciez kabelki mozesz miec. Mozesz przeciez miec sobie siec lokalna i internet jednoczesnie. Musieli byc sie zlapac za przyslowiawa reke, ze komus udostepniasz swoje lacze.

Tytuł: Ciekawy pościk
Ciekawą dyskusję nawiązaliście i pozwólcie że się do niej przyłączę z moimi doświadczeniami.
Otóż wszystkich nas obowiązuje Ustawa z dnia 21 lipca 2000 r. Prawo Telekomunikacyjne (Dz. U. Nr 73, poz. 852). I jest tam wyraźnie napisane w Art. 3 punkt.3 "3. Wykonywanie w sieci publicznej działalności telekomunikacyjnej nie objętej zezwoleniem wymaga pisemnego zgłoszenia Prezesowi Urzędu Regulacji Telekomunikacji i Poczty, zwanemu dalej "Prezesem URTiP", co najmniej na 28 dni przed planowanym terminem rozpoczęcia tej działalności."
A teraz od strony tepsy.
W regulaminie neostrady wyraźnie zabrania udostępniania internetu poza lokal. Natomiast w regulaminie DSL jest ciekawy paragraf 11 punkt punkt 4. podpunkt 3. (regulamin_DSL_pdf ), który odwołuje się właśnie do wyżej wymienionej ustawy.
I to chyba tyle z prawa jakie nas obowiązuje a wnioski sami wyciągnijcie....

Panowie wszyscy macie rację.
Ale ja znam przypadek gdy koleś udostępniał swoje łącze innym i co się stało? Stało się to, że jakiś gnojek wysyłał ze swojego kompa informacje o podłożonej bombce. Koleś szybko został złapany za grzbiet i wyliczył wszystkich podpiętych do siebie użytkowników.
Dalszy ciąg dopiszcie sobie sami.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+2godz.