Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest poniedziałek, 16 czerwca 2025, 20:06

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Pewnego pieknego wyjatkowo slonecznego grudniowego poranka obudzilem sie z mysla ze warto by przyspieszyc sobie necik. Poniewaz zblizal sie koniec roku postanowilem pozostawic realizacje moich zamierzen na poczatek nowego roku liczac na noworoczne zrozumienie ze strony naszej kochanej pani Krysi z BOKu. Pelen nadziei wyruszylem dnia 8 stycznia 2003 roku do punktu TP S.A. z prosba o zamiane uslugi Neo+ na DSL`a 1. Pani szczerze sie usmiechajac zapewnila mnie ze zamiana tego lacza to czysta formalnosc i moje oczekiwanie na pewno nie bedzie trwalo dluzej niz 20dni. Zadowolony i szczesliwy wrocilem do domu codziennie zaznaczalem w kalendarzu mijajace dni do chwili kiedy spodziewalem sie technikow z modemem. Po dwoch tygodniach uprzejmie chcialem sie przypomniec pani rownie uprzejmie odpowiedziala ze juz wszystkie dokumenty wyjechaly do Kalisza bo tam ponoc zalatwiaja sprawy Poznania. Uswiadomiony czekalem nastepny tydzien i nastepny i......(kazdy wie co tu wpisac) az pewnego dnia a byl juz marzec nie wytrzymalem. Pelen zlosci wpadlem do BOKu i pani przerazona stwierdzila ze to jest niemozliwe zebym jeszcze tej uslugi u siebie nie mial byla tym faktem jeszcze bardziej zdziwiona niz ja. Po kilkudziesieciu telefonach szanownej pani dowiedzialem sie ze w nastepnym tygodniu na pewno juz wszystko bedzie zrealizowane. I tak dnia 14 marca stalem sie nieszczesliwym posiadaczem DSL`a. Zalatwienie formalnosci ze strony tpsa skrosowanie kabla na centrali trwalo az 10tyg!!!!! Ale drodzy koledzy to nie koniec..... Naleza sie slowa wyjasnienia dlaczego DSL do chwili obecnej nie spelnia moich oczekiwan. Otoz lacze to zasypia modem przestaje odpowiadac z zatrwazajaca regularnoscia co kilka minut-zrywa wtedy irca czat`a ftp`a i CS`a. Sa dni kiedy dziala lepiej ale naprawde te zasypianie modemu jest straszne. Technicy w tpsa nie wiedza co z tym zrobic lub maja nas uzytkownikow gdzies. I teraz watek ktory mnie rozbawil i sprowokowal napisanie tego txt`u. Otoz w miesiacu kwietniu dostaje rachunek za : podlaczenie DSL`a ( z 2 miesiecznym opoznieniem), wyrownanie za uzytkowanie DSL`a w miesiacu marcu w kwocie polowy abonamentu DSL ale juz bez odjecia kwoty ktora wynika z tego ze NEO uzytkowalem tez pol miesiaca, oplate abonamentowa za DSL`a za kwiecien oraz co najlepsze oplata za NEO ktorej juz nie mam od 14 marca bo przeszedlem na DSL`a (razem bagatelka do zaplaty 2355zl) !!!! Slow mi brak to sie nadaje do TV albo poczytnej gazety. Pozdrawiam i zycze wytrwalosci podobnej do mojej :))))

Tytuł:
Witam bardzo serdecznie :D Wlasnie sobie przegladalem forum freesco az tu patrze post mojego przyjaciela Robika. Panowie i Panie naleza mu sie brawa 8) Wszystko co pisze jest prawda i ma racje :!: Ja tez mam dsla i mam taki sam problem z zassypianiem lacza a jak zawsze technicy tepsy nie wiedza co robic. Dzisiaj zglosilem awaie terminalu (ciekawe co powiedza :lol: ) mam czekac. Nie wiem ale trzeba cos z tym zrobic - moze jakas mala rewolucja :wink: - InteRnauci wszystkich krajow laczcie sie- byle nie z tepsa :mrgreen: Zobaczymy jak sie sprawy potocza dalej, narazie to tylko nabawiam sie bolu glowy dzieki tzw: tepsowstretu :wink:
Pozdrawiam ROBIKA - stary trzymajmy sie bedzie dobrze :wink: oraz innych adminow
3majcie sie :!: :!: :!:

Robik pisze:
Pewnego pieknego wyjatkowo slonecznego grudniowego poranka obudzilem sie z mysla ze warto by przyspieszyc sobie necik. Poniewaz zblizal sie koniec roku postanowilem pozostawic realizacje moich zamierzen na poczatek nowego roku liczac na noworoczne zrozumienie ze strony naszej kochanej pani Krysi z BOKu. Pelen nadziei wyruszylem dnia 8 stycznia 2003 roku do punktu TP S.A. z prosba o zamiane uslugi Neo+ na DSL`a 1. Pani szczerze sie usmiechajac zapewnila mnie ze zamiana tego lacza to czysta formalnosc i moje oczekiwanie na pewno nie bedzie trwalo dluzej niz 20dni. Zadowolony i szczesliwy wrocilem do domu codziennie zaznaczalem w kalendarzu mijajace dni do chwili kiedy spodziewalem sie technikow z modemem. Po dwoch tygodniach uprzejmie chcialem sie przypomniec pani rownie uprzejmie odpowiedziala ze juz wszystkie dokumenty wyjechaly do Kalisza bo tam ponoc zalatwiaja sprawy Poznania. Uswiadomiony czekalem nastepny tydzien i nastepny i......(kazdy wie co tu wpisac) az pewnego dnia a byl juz marzec nie wytrzymalem. Pelen zlosci wpadlem do BOKu i pani przerazona stwierdzila ze to jest niemozliwe zebym jeszcze tej uslugi u siebie nie mial byla tym faktem jeszcze bardziej zdziwiona niz ja. Po kilkudziesieciu telefonach szanownej pani dowiedzialem sie ze w nastepnym tygodniu na pewno juz wszystko bedzie zrealizowane. I tak dnia 14 marca stalem sie nieszczesliwym posiadaczem DSL`a. Zalatwienie formalnosci ze strony tpsa skrosowanie kabla na centrali trwalo az 10tyg!!!!! Ale drodzy koledzy to nie koniec..... Naleza sie slowa wyjasnienia dlaczego DSL do chwili obecnej nie spelnia moich oczekiwan. Otoz lacze to zasypia modem przestaje odpowiadac z zatrwazajaca regularnoscia co kilka minut-zrywa wtedy irca czat`a ftp`a i CS`a. Sa dni kiedy dziala lepiej ale naprawde te zasypianie modemu jest straszne. Technicy w tpsa nie wiedza co z tym zrobic lub maja nas uzytkownikow gdzies. I teraz watek ktory mnie rozbawil i sprowokowal napisanie tego txt`u. Otoz w miesiacu kwietniu dostaje rachunek za : podlaczenie DSL`a ( z 2 miesiecznym opoznieniem), wyrownanie za uzytkowanie DSL`a w miesiacu marcu w kwocie polowy abonamentu DSL ale juz bez odjecia kwoty ktora wynika z tego ze NEO uzytkowalem tez pol miesiaca, oplate abonamentowa za DSL`a za kwiecien oraz co najlepsze oplata za NEO ktorej juz nie mam od 14 marca bo przeszedlem na DSL`a (razem bagatelka do zaplaty 2355zl) !!!! Slow mi brak to sie nadaje do TV albo poczytnej gazety. Pozdrawiam i zycze wytrwalosci podobnej do mojej :))))

NOWOSC w dniu dzisiejszym otrzymalem fakture korygujaca informujaca mnie ze jestem winny TPSA kolejne 400zl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szlag mnie trafia bo lacze zasypia jak nie resetuje modemu dluzej niz 10h po prostu makabrycznie duzy nielad panujacy w szeregach pracownikow naszego monopolisty poczynajac od sprzataczki pani Hani a konczac na zabojadach wykancza nie tylko mnie ale caly narod! Pozdrowka i walczmy dalej :)))

Tytuł:
Użytkownik

Ja tez mam od niedawna dsl'a a wcześniej miałem neo 256. U mnie chodzi bez zarzutu, modem właczyłem 4 kwietnia i do tej pory zero zwisu, prędkości (mierzone na red hacie) też niezłe-najwyższa stabilna prędkość (przez kilka minut) to 69 KB/s (a dsl jest 51,2) co innego było z neo-zasypiania, zawiasy- czerwone diody na modemie śniły mi się po nocach. znajomi z tepsy twierdzą,że fatalna jakość neo i dsl'a wynikała z fatalnego sprzętu zakupionego przez tpsa (routery) podobno w marcu zmienili sprzęt i ma chodzić lepiej. U mnie to się sprawdziło- na razie nie narzekam.
c do instalacji- czekałem 4 tygodnie. po 3 udałem się do bok-u z pytaniem dlaczego tak długo. okazało się, ze pani Jola pojechała na urlop, zostawiajac moje podanie w zamknietym biurku. moja wizyta przypadła na I dzien pracy pani joli po powrocie z urlopu, wiec podaniezostało przekazane "w obieg" a monterzy zjawili się po tygodniu-
faktury tepsy to inna historia- piszcie odwołania, reklamacje- mnie udało się dużo zaoszczędzić dzieki "burdelowi w tpsa"

Tytuł: Odpowiedz
A wiec mila wiadomos dla wszystkich uzytkownikow DSL`a. Zaczely chodzic stabilnie z dniem 28 kwietnia. Jak tylko ktos ma problemy to zglaszac a na pewno technicy cos poradza...pytanie tylko jak szybko. Zdaje sie ze szybkosc dzialania rosnie wprostproporcjonalnie do ilosci zgloszen dlatego nie dawajcie im pospac :)))) No i ta stabilnosc Debiana..!

Tytuł:
Użytkownik

Doświadczyłem awarii dsl'a . Zadzwoniłem na tą ich gorącą linię, zgłosiłem, pani przyjęła zgłoszenie. Zrezygnowany (w związku z doświadczeniami z neostradą) przygotowywałem się na długotrwałe oczekiwanie.... Po 15 minutach modem zamrugał zielonym światełkiem!!!!!!!!!!!! A po kolejnych 5 pani zadzwoniła , że juz naprawili.
Całkowity czas w którym net nie działał- 1 godzina. Jeśli wziąc pod uwagę,że to tpsa, to działali z prędkościa błyskawicy.

Tytuł: Witam wszyskich
Az mi brak slow a raczel liter zeby opisac co sie u mnie dzialo musialem pcm-k sam sciagac :) zeby mi neo zainstalowali LoL-e !!!!!! :twisted:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.