Witam
Powstał dziś straszliwy problem. Wczoraj jeszcze wszystko działało. Dzisiaj włączam sobie laptopka, loguję się do serwera i... błąd! Connection refused...
Przez SSH się nie zalogował. Loguję się więc przez telnet bez tunelowania... To samo!!! Sprawdzam czy działają stronki z serwera: statystyki, panel ogłoszeń, IPFM, wszystko OK. Resetuję więc serwer... Po odpaleniu (sprawdziłem pingami - szły) Znowu się loguję. Znowu NIC! Sprawdzam stronki - już się nie otwierają ("Nie udało się nawiązać połączenia")

((((
Zasuwam do serwera, włączam monitor, loguję się lokalnie... Zła nazwa użytkownika lub hasło! I tak 3 razy. Resetuję serwer, aby sprawdzić co się pokolei dzieje... Uruchamia się, montuje dyski i sytem plików, startuje interfejs lokalny i zewnętrzny, uruchamianie httpd... BŁĄD!! Brak użytkownika root! Startowanie MySQL... Błąd - brak użytkownika... Proftpd - brak użytkownika ftp, nobody...!!!
Wszędzie, gdzie wymagany jest użytkownik, występuje błąd.

((((((
Ma rozpacz sięgnęła dna. Wie ktoś co z tym problemem począć????
Proszę o jakąkolwiek pomoc.. Dodam, że internet działa (dlatego piszę). Nie można się dostać lokalnie ani zdalnie do serwera. Nie ma (chyba) żadnego użytkownika...
Wczoraj (jak jeszcze działało wszystko) zainstalowałem statystyki ADIego i bawiłem się htpasswd'em...
no tak