kalakamil pisze:
Ok przeczytalem o moim lenistwie itd .
mam nadzieję, że również zrozumiałeś to, co przeczytałeś i wyciągnąłeś odpowienie wnioski...
kalakamil pisze:
Tylko nie rozumiem po co mam kompilowac jajko jak potrzebuje tylko zrudla do skompilowania sterownika .
widzisz... gdybyś poczytał trochę to byś wiedział, ze do kompilacji sterowników wymagających dostępu do źródeł kernela często (zawsze? nie jestem pewien) wymagane jest aby korzystać ze źródeł kernela, które już były skompilowane...
kalakamil pisze:
Sedno sprawy jest takie ze nie wiem skad takie zrudla pobrac nie ruszajac mojego kernela bo on jest oki nic mu nie dolega .
masz kernel, inny niż dostępny w repozytoriach, znaczy skompilowałeś go sam lub ktoś to zrobił dla ciebie. Powinieneś mieć wobec tego źródła, w końcu z czegoś ten kernel się wziął. A nawet jesli źródła skasowałeś to do kompilacji przecież je miałeś, prawda? Po prostu weź je z tego samego miejsca co poprzednio...
Cały twój problem polega na tym, że nadal nie zajrzałeś do dokumentacji, ani nie wpisałeś w googlach "kompilowanie kernela" - dowiedział byś sie, że kompilując kernel nie używa się ./configure.
Chyba nie kompilowałem nigdy sterowników do Sagema więc nie wiem co tam siedzi, ale gotów jestem się założyć że w katalogu ze źródłami tego sterownika jest plik w którym opisano jak należy ten sterownik kompilować... Jakiś plik INSTALL, README albo coś w tym stylu...
Przykro mi niezmiernie, ale obrazkowej instrukcji raczej nie będzie...