Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest sobota, 16 sierpnia 2025, 17:26

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PGF

Witam
Tak trochę z biegu, trochę się doszkoliwszy, pokompilowałem kilka opcji kernela czyli jądra dla FreeSCO. Mają popoprawiane błędy poprzedniczek w końcu prawidłowo działa i ustawia zegar czasu rzeczywistego na płytach głównych) i to co było wcześniej czyli zmienioną maskaradę, zpaczowany portforwarding, i obsługę chipsetów intela (i nie tylko). Wrzuciłem jeszcze BRIDGE, LPT, CDROM, i kilka stron kodowych. Pliki jąder są w formacie archiwum .zip z opisem i plikami .config
A wszystkie te cuda na www.radar.freesco.pl -> dział "strefa zrzutu". Należy pamiątać że to tylko SDI, i że na dole jest bannerek do klikania :mrgreen:

Tytuł:

Witam
RaDaR mam wielka prosbe podaj jakis inny link do ramdisku ten ktory jest na Twojej stronie nie dziala
Dzieki za kawal roboty ktora wykonujesz
Ja jestem poczatkujacym w tej dziedzinie i dzieki Tobie jakos cos tam mi wychodzi
Pozdrawiam Traktor

Tytuł:
Użytkownik

Mam takie pytanie (napewno glupie). Czy mogą byc jakies problemy z instniejącą konfiguracją frresco po podmianie kernela ?

Tytuł:
PGF

traktor pisze:
RaDaR mam wielka prosbe podaj jakis inny link do ramdisku ten ktory jest na Twojej stronie nie dziala

Hmm, u Mnie działa... to jest RAMDISK ze strony www.miniwebportal.and.pl, i jest tam nawet racej dokładny jego opis -> robota to eMTiego vel Maćka.
surfer pisze:
Mam takie pytanie (napewno glupie). Czy mogą byc jakies problemy z instniejącą konfiguracją frresco po podmianie kernela ?

Nie powinno być żadnych, aczkolwiek wszystkiego nie da się przwidzieć :D

Tytuł:
Użytkownik

Kupa problemów sie pojawia z nowym jajkiem (tym wraz z cd), generujemi tyle błędów przy starcie, że nie mogę tego nawet za bardzo zanalizować tego bo mi ręce i cycki opadają jak na to patrze.

A przy pierwszej podmianie jądra i reboot zdupiła sie płyta gówna i wtedy to dopiero klołem. myślę, że to przypadek, ale drugi raz nie próbowałem. :D
Teraz płyta jest na 430VX, poprzednia była na 430HX.

Natomiast cały czas stosuję poprzednie jajko z dma i nie mam problemów żadnych. Czas ustawia mi timeserwer a cd nie mam wcale.

Smok

Tytuł:
PGF

Cytuj:
cycki opadają jak na to patrze.

Podkręć biustonosz :mrgreen:

Cytuj:
A przy pierwszej podmianie jądra i reboot zdupiła sie płyta gówna i wtedy to dopiero klołem. myślę, że to przypadek, ale drugi raz nie próbowałem. :D

To może całkiem sprytny virus przez przypadek mi wyszedł :wink:

Cytuj:
Natomiast cały czas stosuję poprzednie jajko z dma i nie mam problemów żadnych. Czas ustawia mi timeserwer a cd nie mam wcale.

Coż, nic Ci nie pomogę, gdyż musiałbym chociaż zobaczyć co to za błędy, a logów nie masz. Ja u siebie nie mam żadnych błędów, z wyjątkiem tego o forwardingu, ale to jest wina modules.tgz. :(

WKBR Proszę o sygnały też od innych gdyby coś nie działało, a doraźnie zamieszczę na mojej stronce też starą wersję do ściągnięcie.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.