Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest poniedziałek, 23 czerwca 2025, 21:20

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
MODERATOR

u mnie bez problemu
gry smigają aż miło i nawet skype nie ma żadnych problemów.
Jeżeli między antenami nie ma żadnych przeszkód to mysle zę yagi lub panel wystarczy.

Obrazek

Tytuł:
Użytkownik

qmpel (a niedlugo ja tez) ma tez siec na ovislinku. chodzi wysmienicie, a jesli sie wgra do niego oprogramowanie aplite (to za free, a majace wiecej mozliwosci APPro kosztuje ok 100zl) umozliwia cuda na kiju (oprogramowanie oparte o system linux wiec jest iptables i kilka innych bardzo przydatnych rzeczy.

Tytuł:
Użytkownik

Ja mam najnowsze planety WAP-4000 i na yagi idą spokojnie na 400 m. Prędkośc jaką uzyskuje to w power g i wszystkimi innymi bajerami prawie 100 mb/s zajebiste urządzenia pozatym mają duzo zmodowanych firmwarów które pociągną na niesamowite odległości np z prędkością 0,5 mb/s.

Tytuł:
Użytkownik

Witam!!
mazol ja mam "EDIMAX"-y na tej samej odleglosci mniej wiecej i smigaja na 54mb/s bez wiekszych problemow szyfrowanie 64bit oprocz tego haslo antenki Yagi apki ustawione na 13 kanale w tryb "AP Bridge-WDS" nie wiem co jeszcze za info podac.

Ostatnio zmieniony poniedziałek, 1 stycznia 2007, 23:03 przez rikardo7, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:

Też mam edimaxa, nowy za 140 z allegro, jako AP 100-150 metrow, ustawilem na 11mb bo bez antenki zewn. troche rwal 54mb, chipset jest taki jak w ovislinku. Jak na razie sie nie zwiesil. :)
Mam pytanie do uzytkownikow: mam na AP opcje szyfrowania radius, trzeba podac IP i port serwera - czy ktos to juz odpalil?

Tytuł:
Użytkownik

Witam.!
jeśli ma to być Ap na stacje bazową weź OvisLinka i w graj do niego oprogramowanie APLite!
Na kilkanaście osób będziesz mial naprawde bardzo stabilny AP + 2 xLan.
W poruwnaniu AP Edimaxa Bedziesz mail owiele wiecej możliwości.
- samoczynny restart AP po zaniku pinga - AP sam się zrestartuje jak mu ping do serwerka, czy do jakiego innego Adresu w sieci zaniknie.
- Zarzadzanie ruhem (Qos nadajac piorytet pakietom dla ww dla p2p
(odkad mam ustawiony Qos nie mam pepblemow z muleniem stron przez tego Ap) niby nic a jednak cos :-)
- Filtrowanie mac -standart ale az 50 pozycji :-)
- Oprogramowanie ALite pozwala nam zarzadzać AP Z poziomu terminala ssh , telnet
- smialo mozna zapodać w nim swoje wlasnie niewielkie skrypty! (ograniczony jest przez 2 MB flash :()
Ma naprawde sporo przydatnych funkcji !
- Sporo komend z linuxa w terminalu pzwala na kontrole AP

Ja Edimaxy uzywam tylko na mosty. Myśle ze Jako AP prz wiekszej ilosci klijetów i wiekszym obciążeniu zatykaja sie !
Bynajmnie 1 mnie juz tak zawiódł.

no I soft nin stop w rozwoju http://online.pl

Tytuł:
Użytkownik

Ja w swojej sieci wykorzystuje Palnet'y wap-4033/4035 na mosty miedzy AP wtedy 54mb jest powiedzmy efektywniej wykorzystane a dla klientów na stacje bazowe za mostem daje tylko IWE-1100 (mozna takie kuopic na allegro po okolo 300zł Wersje 100mw)

Z doswiadczenia:

Planetki musze restartowac co okolo 7dni bo pow 10 lubia sie zawieszac a IWE ma wbudowanego WatchDog'a wiec sie nie martwie, nie pamietam kiedy ostatnio mialem z nimi problemy

Pozdrawiam, może komuś przyda sie moja rada

Wszystkeigo najlepszego w Nowym roku i Szampańskiej zabawy :)

Tytuł:
Użytkownik

Też mam sporo 4033/4035 w sieci i z mojego doświeadczenia problem z zawieszaniem sie ap występował tylko jak podpiołem do niego jakiś inny apek ( już nie pamiętam jaki to był model) ale testowałem to ponad tydzień. Teraz mam na jednej stacji (chciałem sprawdzić jak to działa) wszystkie apki w/w modele (u wszystkich klientów apki w trybie klient)i od 5 mc zero problemu. Co do IWE to się zgadzam.

Tytuł:
Użytkownik

ta serja jako bridge tak jako AP NIE !

Tytuł:

wiatam
mam w sieci 2 takie: OvisLink WL-1120AP z oprogramowaniem APPro
i tutaj mam problem:
otoz jeden dziala u mnie jako baza dla innych w trybie AP
a u kumpla jest w trybie client i tutaj jest problem bo nie przepuszcza mi on MACA jego kompa! w arpie wpisalem sobie mac jego kompa a ten dzowni do mnie za godzine ze nie ma netu !!! sprawdzilem i faktycznie musialem wpisac maca ovislinka !!!!!!!!

nie wiecie co z tym zrobic ?????

Tytuł:
Użytkownik

ja wpisuje macka ovislinka do tego mam jeszce takie cos ze jak koles podłaczy innego kompa i wpisze to samo ip to nie moze kozstac z neta(tylko na pierwszym macku który został zarejestrowany przy właczeniu apeka (clienta) działa).

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+2godz.