Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest poniedziałek, 7 lipca 2025, 08:53

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
Użytkownik

Witam! mam taki problem... wczoraj bylo ok a teraz zas jest do du... a mianowicie... PING do wp.pl mi nie odpowiada a net sie muli albo wcale nie dziala:/ dzieje sie tak odkad podlaczylem przez radio klientow... lacze jest wolne a jednak ping raz dziala a raz nie:/.... NND wydaje sie byc dorbze skonfigurowany:/ czym to moze byc?
na radiu mam klienta podpietego dlinkie DWL-520+ i AP EdIMAxa z netka za 120zl... w AP na bazie (linksys wrt54gl z toamto) jest pod switcha podpiety net i sasiad
aha nie dodawalem w net_confie nic bo tam wyskakiwalo cos o klientach radiowych opratych o chipset realtek czy cos takiego ale dalem tam 0 :/
zeby tego bylo malo ping na serwerze caly czas odpowiada a mimo to neta nie ma u mnie :/

teraz cos sie stalo z tym linksysem i nie moge na niego wejsc(pewnie sie zawiesil) no i net dziala w normie :/ czyli ktorys z sasiadow po kablu lub radiowo miesza?:/ ale kurde wczoraj wieczor siedzieli i bylo OK :/ po reinstalce systemu

PROSZE POMOCY!!:( NIE USUWAJCIE MI TEGO TEMATU... PROSZE

Tytuł:
Użytkownik

Zartujesz!!?? cos sknociles przy konfiguracji napewno nie jest to wina nnd szukaj w logach tam cos zawsze jest,aha a masz zainstalowana karte radiową w kompie,czy tylko AP do switcha??A tak na marginesie to resetowales modem??moze to wina tepsy a nie NND

Tytuł:
Użytkownik

rikardo7 pisze:
Zartujesz!!?? cos sknociles przy konfiguracji napewno nie jest to wina nnd szukaj w logach tam cos zawsze jest,aha a masz zainstalowana karte radiową w kompie,czy tylko AP do switcha??A tak na marginesie to resetowales modem??moze to wina tepsy a nie NND

<lol2> wlasnie... zrobilem reinstallke i okazalo sie ze to modem :/ tzn tepsa cos robila... z linia... i co chwile rozlanczalo

Tytuł:
Użytkownik

tez tak mialem

Tytuł:
Użytkownik

rikardo7 pisze:
tez tak mialem
a okazalo sie co? ze modem masz zepsuty czy ze to takie chwilowe?
a modem z neostrady pasuje do DSLa? Albo np ASMAX AR-804u... bedziec os z tego pasowac zamiast tego modemu szajsowatego?

Tytuł:
MODERATOR

Pasowac pewnie i bedzie, ale nie podlaczysz, bo nie znasz parametrow polaczenia, a na otrzymanie ich od tepsy nie masz co liczyc. Z reszta o ile dobrze pamietam, to w umowie masz napisane, ze modem jest wlasnoscia tepsy i to wlasnie on ma chodzic, nie zaden inny.

Tytuł:
Użytkownik

a przeciez sa domorosli hakerzy wiec moze postawie piwo komus kto znajdzie spsob zeby tam wejsc - nie odkrecajac srubek. :)

Tytuł:
Użytkownik

nie wiem co bylo bo zglosilem usterke przyjechali i wymienili na nowy,a objawy byly takie ze co jakis czas przycinal polaczernie do jakis 500kb ale jak testowalismy z ich servera to kazdy plik jaki zaczynalem sciagac szedł tylko z przedkoscia tylko 500kb,moglem sciagac 8 plikow po resecie wracalo wszystko do normy trwalo to przez jakies dwa tygodnie w tym czasie jakies trzy zgloszenia awarii ale ktoregos pieknego dnia reset nie pomogl wiec wykrecam 9330 (jak nazlosc odebrala "baba",nie zycze nikomu kolsuntanki w postaci kobiety)chyba,ze ja mialem pecha (3razy)ale zgloszenie przyjela po 1,5godzinnym przekonywaniu,ze to na pewno wina modemu(PROSZE WYSTAWIC ZGLOSZENIE NA AWARIE MODEMU!!!)pomoglo,na drugi dzien wymiana,i tak juz chyba trzeci tydzien chodzi, zapomnialem ze mam modem moge spokojnie na routerku kombinowac.I to tyle moich przygod z tepsianym modemem,aha moze sie to przydac mialem speedtoucha 5100 a wymienili na 4100 podobno tego na 8Mb daja.

A co do modemu to synchronizuja sie atumatycznie po MACadresie jak ktos w ten sposob przerobi sagema lub speedtoucha 330 pewnie sie polaczy,ale to tylko PEWNIE

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.