qbaf pisze:
Kszych pisze:
qbaf pisze:
przecierz z DSL dostaleś konto www więc w czym problem
Przecie
ż napisałem wyraźnie co potrzebuję ...
a niby jak wrzucasz pliki na konto www ? przez listonosza?
Rozumiem że chcesz koniecznie podyskutować. Nie interesuje mnie uploadowanie na konto www które przez pewne ograniczenia co do wielkości plików, marny transfer i inne o których nie chcę się rozwodzić nie spełnia moich testowych wymagań. Zakładałem że odezwie się kilku posiadaczy ftp z IP zewnętrznym i tu się nie pomyliłem. Od kiedy posiadałem ISDNa, SDI, DSL1, DSL4, i wreszcie DSL15 toczę boje o to co mi się należy. Aby to zrobić muszę wiedzieć jaki jest faktyczny parametr łącza a nie fakt że się muli. Na POLPAK najczęściej nie ma co liczyć, choć są tam i ludzie kompetentni ... Kiedyś to przerabiałem - jeden stwierdził że mam przyciąć na serwerze upload bo DSL nie może komunikować się poprawnie z półką, ja mu żeby mi zwiększyli upload to wtedy ograniczę do 512 kbit. Drugi pomógł zmieniając soft w modemie z nowego na stary (sic!) i przestał się w końcu modem wieszać. Download sprawdzić prosto wget
http://noc.gts.pl/500mb.gts i bez problemu do serwerów ftp.tpnet.pl mam ograniczone zaufanie. Serwer www mam na NND, jest szybki, ma usługi o których to z internetdsl.pl mieć nie będzie, do komunikacji wykorzystuję WinSCP3, nie muszę stręczyć listonosza. Thx wszystkim za udostępnione ftp,
EOT.

lepiej być znanym pijakiem
niż anonimowym alkoholikiem ...