Ostatnio coraz częściej wyskakuje mi taki komunikat "W sieci istnieje duplikat nazwy." w czasie ładowania systemu windows xp. Na początku myślałem że ktoś włącza jakieś programy i tak się dzieje. W internecie znalazłem też stronę która opisuje dlaczego wyskakuje taki komunikat
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb%3Bpl%3B281308 A więc odłączyłem wszystkich z sieci i zostałem tylko ja i serwer. Po restarcie systemu komunikat znowu sie pojawił. Po pewnej chwili zauważyłem że nie mam dostępu do dysku sieciowego (samba). Wyłączyłem więc sambę i ponownie zrestartowałem swoj komputer. Monitu już nie było. Sytuacja taka powtarza się coraz częściej. Dodatkowo zobaczyłem że wszyscy którzy włączą systemu w momencie kiedy występuje ten błąd to są przypisywani do dziwnych grup roboczych. W moich miejscach sieciowych wygląda wszystko ok, ale w innych programach np essential net tools pokazuje że każdy jest w jakieś innej grupie roboczej np. "@˘|bű". Co może być problemem? Dlaczego wyskakują takie komunikaty? Czy mam źle skonfigurowaną sambe?