Ja jeszcze zapytam, czy P 120, 24-32 mb ramu (nie pamietam dokladnie ile, ale w tych granicach) 1,2 gb dysk(powinno spokojnie wystarczyc). Potrzebny mi tylko router i ssh do zdalnej administracji. Czy na takim sprzecie da rade w ogole zainstalowac NND?
byc moze bede potzrebowal jeszcze cos w rodzaju fail2ban, pythona i devel (ale to nie jest priorytetem).
EDIT: na stronie WIKI znalazlem:
Cytuj:
System jest przygotowany dla komputerów z procesorem pentium, zatem nie będzie już działał z procesorami typu 386 i 486. Stało się tak dlatego, że od 2001 roku zmieniło się znaczenie określenia "stary komputer". Komputer z NND będzie potrzebował minimum 32 MB RAM do instalacji, choć podczas pracy poradzi sobie także z 24 MB. Pamięć jest jednak ważna. Uruchomienie wielu funkcji będzie obciążać pamięć właśnie. Jeden z pierwszych serwerów testowych to P 166 z 64 MB RAM i na nim uruchomionych jest wiele usług, z którymi ten sprzęt z powodzeniem daje sobie radę. Czysty system po instalacji zajmuje około 100 MB miejsca na dysku, przewidując dodatkowe aplikacje, należy na partycję (partycje) z systemem przeznaczyć około 500 MB.
uwaga od Michcio: Na mojej maszynie (P100, 32MB RAM, 1,2GB HDD, wersja nnd-linux-0.1-2005.01.22.iso podczas dodawania linkow do /dev zawsze raportuje, ze nie moze zaalokowac PAO i zabija instalator, wiec z tym 32MB do instalacji to u mnie jednak nie wystarcza
tak wiec odpowiadajac sobie na moje pytanie: albo pojdzie albo nie