Mam mały testowy serwerek do którego dokupilem przejsciowke z PCMCIA na PCI bo chciałem przetestować czy będzie działać iPlus. Na google pisało że działa tylko trzeba zainstalować pakiety pcmcia-cs i ppp no to zainstalowałem te pakiety:
Opis na tej stronie jest:
http://jakilinux.org/aplikacje/iplus-w-linuksie/
Potem skopiowałem do /etc/ppp/peers te pliki do laczenia co są na tej samej stronie zmienilem pin.
Odpalilem pcmcia z /etc/rc.d/pcmcia start
i wypisalo mi takie błędy:
insmod: a module named pcmcia_core arleady exists /lib/modules/2.4.32-12nnd/pcmcia/i82365.o: /lib/modules/2.4.32-12nnd/pcmcia/i82356.o:unresolved symbol isapnp_find_dev
/lib/modules/2.4.32-12nnd/pcmcia/ds.o: init_module: Operation not permitted
Hint: insmod errors can be caused by incorrect module parameters, including invalid IO or IRQ parameters.
You may find more information in syslog or the output from dmesg cardmgr[457]: no pcmcia driver in /proc/devices
Przepisywalem to recznie bo nie maam serwera wpietego w siec wiec przepraszam za literowki jak jakies są.
I potem sprubowalem odpalic:
pppd call iplus
i wypisalo mi: Connect script filed
Prosze o pomoc o co tu moze chodzić mysle ze brakuje mu sterownikow ale jak to sie robi w linuxie zeby dodac i jakie maja to byc sterowniki do przejsciowki zadnej plyty nie dostałem. pozdrawiam