Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest niedziela, 27 lipca 2025, 21:29

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Użytkownik

Witam mam 2 mb dsla i co jakiś czas zrywa mi połączenie na chwile gaśnie dioda na modemie internet zgłaszam awarie i mowie jak jest powiedzieli ze dziś 6 razy w ciągu dnia a ja sie pyta czy nie da sie coś z tym zrobić baba mi mówi ze to tak będzie a ja sie pytam czy ja za 230 zl kupuje zrywanie połączeń ? Moze wy macie jakiś pomysł ? bo mnie to denerwuje lepiej NEO działało

Tytuł:
PGF

230 kosztuje łacze,
przerywanie masz gratis :)

zgloś sie do lokalnego przedstawiciela firmy "łączpol" niech sprawdzi lącze.

Może ktoś ci sie podpajęczynował do lącza :)
A może masz takse włączona na tym lączu.

Obrazek

Tytuł:

Witam!
No normalnie mam to samo! Jutro dzwonie do tpsy i powiem co mi odpowiedzieli! Może uda sie jakąś wspólną strategię przedsięwziąć!

W razie jakichś sukcesów na froncie to daj znać:)

Tytuł:
Użytkownik

zacznij od resetera , przynajmniej będziesz miał z głowy bieganie do modemu dsl , ale ciśnij tepse ze jest źle to potem sami będą pilnować łącza , do mnie sami dzwonili jak zaobserwowali zrywanie ;)

Tytuł:
Użytkownik

kolego Zciech "A może masz takse włączona na tym lączu." o co ci z tym chodzi ?

Tytuł:
PGF

Taka usługa kiedys byla przesylania do abonenta informacji o zaliczonych impulsach.

Obrazek

Tytuł:

Dzwoniłem do tpsy i miła pani przeprosiła mnie za takie działanie sieci, stwierdziła, że w całym kraju są lokalne problemy z działaniem DSL i neo i w ciągu najbliższych dni powinny byc rozwiązane.
Trochę nie bardzo się tym zadowoliłem, ale w sumie jak wcześniej resetowało się co godzina, tak teraz już ponad 24h działa bez zwieszek. Może i rzeczywiście coś robili.

Tytuł:

U mnie też tak było jak na jednej sieci miałem 8mbps to zrywało, a na 4mbps było wszystko oki :)

Tytuł:
Użytkownik

Ja widziałem to samo, 1Mb dsla rwało co jakiś czas, gasła na modemie dioda Internet, potem DSL, podtem DSL migał, następnie zapalał sie DSL a na końcu Internet, jest to wkurzające bo przez ok 1 - 2 min nie ma neta ;/

* UPS f-my apc
* 14 ludków | 1024/256

Tytuł:

U mnie pomogła wymiana filtrów podłączonych pod telefony, te dostarczone z modemem nie sprawdziły sie i jeśli ktoś zaczynał dzwonić lub wysyłać fax to zrywało połączenie i pomagało jedynie wyłaczenie modemu i ponowne podłączenie zasilania po zmianie filtrów problem przestał występować.

Pozdrawiam Zbyszek

Tytuł:
Użytkownik

filtry nie filtry, linie masz do dupy, to , ze niby mozesz bys blisko centrali nie swiadczy o 8mbit ze bedziesz miec,stare miedziane makarony ztlenkowane gównem bo zamiast kabli miedzianych mosiadz walili za komuny w domieszkach, do dzis zlaczki polanczaja z roznymi metalami co powoduje utlenianie sie stykow np. aluminium ze zlaczkami mosiadz-miedz) ,, tlumienie , pojemnosc pomiedzy zylami twoich przewodow, konduktancja itp, z nimi sie trudno dogadac, jak zglaszam awarie dsl i babe slysze to przepraszam pomylka=> sami niefachowcy babki zapierdlalajace za 600zl co pojecia o niczym nie maja, malo jest ludzi na 9330 co cos kapuja, (w tepsie kazdy swoje robi co do niego nalezy w tpsa i wali go 12 razy co dalej bo im za to nie placa => brak jest koordynacji przeplywu info i tu jest problem w tepsie) jest to do kluczowa sprawa ktora powinna byc poprawiona w tepsie , ale w zaleznosci na jakim zadupiu mieszkasz takie bedziesz miec problemy z nimi (bo tepsie nie oplaca sie w niektorych miejscach inwesycji robic), jesli jest to sprawa linii to beda cie sciemniac do "bólu" i od tych nie uciekniesz, dzis przy monopolach jest trend =. nie jakosc tylko ilosc.=>umowa, i tu jest powstaje problem! bo wkurw..ć się idzie......
.. ja juz temat przepracowalem z nimi..

Tytuł:
Użytkownik

brawo kolego sq6iuv święte słowa , tyle że w tym kraju jakoś to do nikogo nie dociera , dokładnie taka jest prawda , również to wszystko przerabiałem i wiecie co mi pani zaproponowała ( z firmy która świadczy obsługę techniczną dla TPSA ) , że mi mogą zmniejszyć dsl z 500 na 250 i nie powinno być problemów , a ja jej na to że " - mieszkam 5 km od miasta wojewódzkiego ( jednego z nielicznych w Polsce , chodzi o Lublin) że mamy XXI wiek a ona mi wyjeżdża z netem o prędkości 250 , i wiecie co , od tamtej rozmowy jakoś wszystko działa i net nie zrywa ;)
Pozdrawiam wszystkich walczących , szkoda że z wiatrakami ;)

Tytuł:
Użytkownik

hehe wiesz , ze kury w kurniku bez koguta wariuja i sa glupie? tak jest w tepsie => za malo kogutów tam jest :D a za dużo lisów...
(ktoś musi być głupi, żeby inny mógł się wykazać lub zajewanić coś, dlatego kury zatrudniają, żeby nie było skarżepytów, które i tak nic nie kumają)

Tytuł:
Użytkownik

no kolega ma racje idioci u mnie będzie jeszcze jeden zryw i im powiem dowidzenia niech se umowa dupę podetrą !

Tytuł:

Macie nadal problemy z DSL?
Czytałem Wasze wypowiedzi. Mam identyczny.
Posiadam 4mbps i powiedzieli że na 2mbps będzie chodzić.. tyle, że pół roku 4-rka śmigała jak głupia. Jakieś rady?

Tytuł:
Użytkownik

To zglos awarie na 9330 i niech poprawia wszystkie polaczenia na twojej linii.

Tytuł:

Oczywiscie dzwoniłem, a nawet parę razy.
1 raz wykryli problem z telefonem. Wymienili jakieś druty. Nic z tego nie rozumiałem ponieważ z telefonem stacjonarnym wszystko było OK. Drugi raz zadzwoniłem to naprawili łącze: prędkość statystki etc. Za trzecim razem wymyślili takie coś: "odległość od centrali jest ponad 4 KM, dlatego też przerywa Panu DSL a prękość nie dochodzi do maksymalnej". Boki zrywac? 6 miesięcy chodziło dobrze, raptem od tygodnia za daleko.. Co teraz? Czy dostane pomoc zachodząć do TP w moim mieście, czy tylko na infolinie 9330 ?

Tytuł:
Użytkownik

bo w zimie miales krotsze kable... ponizej 4km... w lecie rozciagnely sie pod wplywem upalow do ponad 4km i kaplica :lol:

a powazniej.... dzwonic do BOLU!!! w tej instytucji szybkosc zalatwienia sprawy jest wprost proporocjonalna do ilosci wykonanych telefonow z ponagleniami...

kiedy w ciagu jednego dnia wykonalem 10 telefonow to przyszli i wymienili modem 8)

Tytuł:
Użytkownik

A ja uważam że problemy tego typu bedą narastać i TP bedzie miała coraz większe problemy z takimi uszkodzeniami.
Strategia TP jest taka podłączyć każdą neo czy dsl a potem sie będziemy martwić (byle złapać klienta) , a kable jakie były takie są dalej bo za wiele TPnie inwestuje. kable stare, coraz więcej szumów w kablach magistralnych i efekt jest taki że u kogoś jakiś DSL czy neo działał ok , w okolicy uruchomili jakieś inne łącza adsl-owe i nagle problemy bo są przesłuchy na wyższych częst. w kablach. Bo co ma rozłączanie dsl wjakiejś miejscowości na tym mbanie a rozłaczanie 100km dalej na całkiem innym mbanie. To mban dogaduje sie z modemem adsl i to on może zerwać połączenie lub modem adsl a nie jakaś ogólna awaria.Taka awaria o której mówi pani z tp to ewentualny brak transmisji a nie rozłączanie adsla. Ta pani nie wie co mówi !!!

Tytuł:
Użytkownik

dokladnie tak! może byc to tez powód, w tepsie "Pary" przewodów to nie skretka , ktora kompensuje zaklocenia wzgledem innyvh parach przewodów znajdujacych sie kolo siebie (a tu sa niezalezne transmisje, gdzie nie ma mozliwosci kompensacji zaklocen), ale ,i oto walczylbym na Twoim miejscu, bo być moze to poprawi i wroci do normy ktra miales (a to glowny problem komunistycznych kabli co nie spelniaja norm,no bo zalezy tez na jakim zadupiu mieszkasz i czy im sie to oplaca), zeby wkoncu ekipa przyjechala i poprawila polaczenia na krosach , teraz robia to na zlaczkach żelowych (wyeliminowanie dostepu tlenu dla reakcji utleniajacych metale), ale do bani to jest! tam trzeba dobrac scisle te laczki do grubosci kabla,, wystarczy 0,2mm jest wieksza to po czasie kontakt sie "rozlazi" ich to wali, lączą tym co maja na stanie... a przewody sa rozne bo np jakies tam stare kable sa na magistrali i dalej sa nowe i juz ta zlaczka nie pasuje) podobna analogie mozna przytoczyc => jak w inst. elektrycznych kiedys robili zlaczki mosiadz i kable aluminium (co reaguje ze sobą chemicznie), po czasie powalilo sie wszystko bo "gwiazda"(przesuniecie w fazie) sie zrobila i na 220v przy gniazdku bylo prawie 380v => bo akurat "0" uciekło przez zasrana zlaczke masiężną.!! gnęb ich!! po w koncu za co placisz!

temat z dsl tez wczesniej poruszylem , okazalo sie ze flodowali ruter tepsy bo mialem kosmos ping okresowo krotkotrwale, a mi kazali do CERTU zglosic i okazalo sie , ze tpsa powinna zglosic bo wirusy nawalaly floodem rutery tepsy, jak juz zadzwonicz i babke uslyszysz to jej podziekuj , rozmawiaj z facetami bo oni jeszcze cos kumaja, mi sie na informatyka udalo trafic w tepsie na 9330 po wielu zgloszeniach , ((nawet jak zwiekszalem transfer w punkcie to baba mi zjebala umowe i potem gostek zadzwonil ze pomylka nastapila bo kolezanka sie pomylila)) (wytlumaczylem co i jak, badanie poszczegolnych "hopów" od nich , wskazalem miejsce gdzie jest problem) i problem rozwiazany zostal, dzwon do bólu, az uznaja ciebie za upierdliwca i wowczas ci poprawia :)

Ostatnio zmieniony środa, 8 sierpnia 2007, 00:07 przez sq6iuv, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+2godz.