Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest niedziela, 27 lipca 2025, 21:23

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Użytkownik

A czy spotkaliście się z "buczeniem" linii telefonicznej?
Taki brum cały czas słyszany w słuchawce... Własnie na takiej linii działa dsl, czy to rozłączanie, które mu sie czasem zdarzy, nie bierze sie przypadkiem od tego? Kable pewnie stare, ale dawniej chodziło na nich ok. Pozniej cos zaczeło buczeć (z 3 lata temu...).

* UPS f-my apc
* 14 ludków | 1024/256

Tytuł:
Użytkownik

hehe, wspomnialem o kablach wczzesniej, a mialem to samo, az przez znajomego wywalczylem inwestycje postawienia szafy z usługami za 230.000 zl 300m ode mnie, tepsa wymienila wiekszosc central w Polsce , kiedys wszedzie byly tzw. wybierakowe => Stroger'a i przekaznikowe tzw. pentaconta, no chyba ze na zadupiu mieszkasz jak ja a u siebie,, dali dsl poprzez stroger'a czyli wybieraka liniowego :) lub sprawa gownianych kabli pseudomiedzxianych czyli wygladajacych podobnie

Tytuł:
Użytkownik

aha, tak mi się wspomniało, konkluzja => kablowy dostęp a wlan ,,, wychodzi na to samo ., te same zasady !! jaka róznica?? mialem w 2006 roku ludków co byli za przeszkodami (wlan) i nie dalo sie sprawnie im lacza zapewnic 100% (straty srednio 20-30% pakietów, max co sie udalo uzyskac), wzieli tpsa i płaczą teraz bo tpsa uziemiła ich na 3lata,, hehe , a maja transf. do 512 i zrywa jak deszczyk popada :) a ciagna srednio 20kb/s czasem wyjatkowo do 60 (u mnie mieli 1mb/128k/50zeta/miech i wlasciwie zasze byl max z takim transf. dla pojedynczego konsumucha ( te 2 osoby u mnie bo warunki przylaczenia byly jakie byly) tylko powtorki pakietow i np voip. swirowal gubil, czyli czkaweczka), zreszta tpsa daje lacza do..(k)mbit! hehe, co ten marketing robi z niektóryvh :) zajebista podatność "szaraka na reklamę") jakbym mial srodki na wywalenie kilku sesji reklam czyli srednio 150-200tys zl to podlaczylbym wszystkie robale , ślimaki i inne badziewia w ogródku w mojej 3000-tysiecznej miejscowosci :-) i by mieli dostęp do neta , nie wazne z jakiego pulapu swiadomosci , ale placiliby ,,,, hehhe,,,,,... wg. takich 2 osob u mnie w sieci => ze nie ma to jak po kablu!, i wniosek z tego taki , ze co niektorym prezentacje z przeszkoleniem trzebaby robic,,, tak jak ze sieci wlan sa tak szkodliwe, a tel kom nie, który przez minute przy łbie podnosi temperature tak jak jakis wlan przez 15 lat :) ??? (szkodliwe jest obcowanie z duzym natezeniem sygnalu o czest mikrofalowej, czyli blisko, natezenie sygnalu spada do kwadratu odleglosci od urzadzenia promieniujacego) defacto bezpieczna odleglosc sieci kom (tych wieży przekaźnikowyxh) jest 50m, a co dopiero wlan skromne moce !,,,u mnie auto przejedzie co kom uzywa ktos i obraz w tv paseczki widac :) i jak tu z glupiego madrego zrobic hehe... jeden z nich mi dzwonil tel ze chce wrocic jak tylko umowa mu sie skonczy, tyle , ze ja nie wiem , czy jeszcze interes bede prowadizl tego typu :-) w niemczech 5 euro 2mbi/miech jest , powoli przestanie sie to oplacac, ci duzi nas wykoncza, no ci srednio wielcy=>regionalni powyzej 1000 konsumuchów jeszcze troche podzialają, nas karaluchow wytrują. (mowa o tych uczciwych)
wlan niejednokrotnie przewyzsza kabel, ! znajomy ma netie 20/20mbit ping 5-6ms do hosta w necie ,ale na porzadnych urzadzeniach,,,, voipy chodza na tym i reszta super tez (tepsa czy np gts tez radiem leci po węzłach tylko malo kto o tym wie) , zgoda kabel jest kabel :), ale nie w polsce , moze za jakies 7-15lat wg mnie..,, a jesli o bezprzewodówke to wyrobila sie ogolnie opinia , ze jest to hu...a warte , dlaczego?? bo głąby tym zajmują sie, kupuja za 150 zeta urzadzenia, nie maja pojecia jak sie zabrac zeby ruch rozlozyc, korzystaja z gotowców w necie!! piszą, maja problemy , klienci z tego korzystaja i tez gadają i taki szajs robią innym ci nasi koledzy pseudo biznesmeni w tym temacie , ech szkoda gadac...
ps.
tak ogolnie w sprawie naszej insfrastruktury telekom => popieprzona banda zlodzieji w naszym ukochanym kraju, jak sie w kurw... wyjade stąd ...heh :) ...

Ostatnio zmieniony piątek, 10 sierpnia 2007, 21:47 przez sq6iuv, łącznie zmieniany 6 razy

Tytuł:

No.. proszę i dzwonią :)
Przerzucili moje połączenia na jakąś centrale. Odpowiedziałem, że i tak nic z tego nie rozumiem. Spytałem jedynie czy to już koniec problemów. Odpowiedź "musimy czekać i obserwować" ah ta tepsa. W sumie jak się ją przyciśnie i zacznie się upierać swego to da się wyjść na swoje :).
Pozdrawiam :D

Tytuł:
Użytkownik

hehe .,tyle maja roboty, ze za te twoja zmiane ktos zas prowizje łapnie, tylko trzeba sie upominac do bolu :) efekt zawsze jest jakis , grunt sie nie zniechecać

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+2godz.