aha, tak mi się wspomniało, konkluzja => kablowy dostęp a wlan ,,, wychodzi na to samo ., te same zasady !! jaka róznica?? mialem w 2006 roku ludków co byli za przeszkodami (wlan) i nie dalo sie sprawnie im lacza zapewnic 100% (straty srednio 20-30% pakietów, max co sie udalo uzyskac), wzieli tpsa i płaczą teraz bo tpsa uziemiła ich na 3lata,, hehe , a maja transf. do 512 i zrywa jak deszczyk popada

a ciagna srednio 20kb/s czasem wyjatkowo do 60 (u mnie mieli 1mb/128k/50zeta/miech i wlasciwie zasze byl max z takim transf. dla pojedynczego konsumucha ( te 2 osoby u mnie bo warunki przylaczenia byly jakie byly) tylko powtorki pakietow i np voip. swirowal gubil, czyli czkaweczka), zreszta tpsa daje lacza do..(k)mbit! hehe, co ten marketing robi z niektóryvh

zajebista podatność "szaraka na reklamę") jakbym mial srodki na wywalenie kilku sesji reklam czyli srednio 150-200tys zl to podlaczylbym wszystkie robale , ślimaki i inne badziewia w ogródku w mojej 3000-tysiecznej miejscowosci

i by mieli dostęp do neta , nie wazne z jakiego pulapu swiadomosci , ale placiliby ,,,, hehhe,,,,,... wg. takich 2 osob u mnie w sieci => ze nie ma to jak po kablu!, i wniosek z tego taki , ze co niektorym prezentacje z przeszkoleniem trzebaby robic,,, tak jak ze sieci wlan sa tak szkodliwe, a tel kom nie, który przez minute przy łbie podnosi temperature tak jak jakis wlan przez 15 lat

??? (szkodliwe jest obcowanie z duzym natezeniem sygnalu o czest mikrofalowej, czyli blisko, natezenie sygnalu spada do kwadratu odleglosci od urzadzenia promieniujacego) defacto bezpieczna odleglosc sieci kom (tych wieży przekaźnikowyxh) jest 50m, a co dopiero wlan skromne moce !,,,u mnie auto przejedzie co kom uzywa ktos i obraz w tv paseczki widac

i jak tu z glupiego madrego zrobic hehe... jeden z nich mi dzwonil tel ze chce wrocic jak tylko umowa mu sie skonczy, tyle , ze ja nie wiem , czy jeszcze interes bede prowadizl tego typu

w niemczech 5 euro 2mbi/miech jest , powoli przestanie sie to oplacac, ci duzi nas wykoncza, no ci srednio wielcy=>regionalni powyzej 1000 konsumuchów jeszcze troche podzialają, nas karaluchow wytrują. (mowa o tych uczciwych)
wlan niejednokrotnie przewyzsza kabel, ! znajomy ma netie 20/20mbit ping 5-6ms do hosta w necie ,ale na porzadnych urzadzeniach,,,, voipy chodza na tym i reszta super tez (tepsa czy np gts tez radiem leci po węzłach tylko malo kto o tym wie) , zgoda kabel jest kabel

, ale nie w polsce , moze za jakies 7-15lat wg mnie..,, a jesli o bezprzewodówke to wyrobila sie ogolnie opinia , ze jest to hu...a warte , dlaczego?? bo głąby tym zajmują sie, kupuja za 150 zeta urzadzenia, nie maja pojecia jak sie zabrac zeby ruch rozlozyc, korzystaja z gotowców w necie!! piszą, maja problemy , klienci z tego korzystaja i tez gadają i taki szajs robią innym ci nasi koledzy pseudo biznesmeni w tym temacie , ech szkoda gadac...
ps.
tak ogolnie w sprawie naszej insfrastruktury telekom => popieprzona banda zlodzieji w naszym ukochanym kraju, jak sie w kurw... wyjade stąd ...heh

...