orion pisze:
Jeśli podpowiedz mi jak zrealizować arytmetykę zmiennoprzecinkową w samym Bashu to zmodyfikuję skrypt, zrobię pomiary jeszcze raz i zaktualizuję wyniki.
hm... czyli wiedząc że jeden z uczestników testu z założenia
NIE POTRAFI wykonać jednej z operacji testu nadal decydujesz się na umieszczenie go w stawce... tak jakbyś malucha postawił w konkurencji dźwigów doczepiając mu korbową wyciągarkę...
orion pisze:
Mis' pisze:
Po drugie primo - nie rozumiem sensu takiego testu. Czemu to niby miało służyć?
Tak to już misie mają...
Znam Cię dość długo i miałem za osobę, która stac na jakieś argumenty. Dyskusja ad personam mnie nie interesuje.
orion pisze:
Ktoś na forum pisał, że w PHP zrobił program do przetwarzania plików w formacie dBase i odpalał go z linii poleceń. Mi kazano zrobić program do wyciągania rekordów z bazy jednego z DOSowych programów WA-PRO.
tak... widziałem fachowców wbijających gwoździe kluczem płaskim... widziałem też efekty tego działania...
orion pisze:
Kto wg. Ciebie ma zajmować się takimi rzeczami jak nie admin, w firmie gdzie jest jedna, dwie osoby znające się na komputerach ?
admin ma zajmować się tym za co mu płacą - administrowaniem siecią. Jeśli ma w zakresie obowiązków programowanie to nie ma sprawy. jeśli nie to bierze za telefon woła fachowca.
orion pisze:
Jeśli zniżasz język skryptowy do poziomu pierdułki "przeszukującej duży fragment tekstu" to jakakolwiek dyskusja w Twoją osobą jest bezcelowa.
Jeśli tak uważasz, to po co dyskutujesz?
orion pisze:
Mis' pisze:
Po czwarte primo - ten test dotyczy tylko jednego zakresu działań. O ogólnej wydajności poszczególnych języków nic, niestety, nie mówi...
Mnie by było szkoda czasu na takie nic nie mówiące testy.
O ogólnej wydajności nie mówi. Nigdzie nie napisałem, że to miarodajny test, a nawet więcej - przegapiłeś również słowa wstępu będące cytatem pewnego brytyjskiego polityka.
Cytuj:
NND oferuje sporą gamę języków skryptowych. Postanowiłem zrobił mały test i porównać wyniki:
http://orion.isx.pl/testy/bench.htmlTo cytat z Twojego postu, gdzie tu słowa polityka? Jeśli zaś mówisz o tym co napisałeś na stronie z wynikami testu to nie czytałem - interesowały mnie wyniki, a nie Twoja interpretacja.
orion pisze:
Wiem, że szkoda by Ci było czasu na takie testy... Wiesz dlaczego ?!
Dlatego, że dużo łatwiej jest siedzieć na tyłku i krytykować innych niż zrobić coś samemu.
Jesli pozwolisz to pozostawię to bez komentarza.
orion pisze:
Pochwal się własnym rozwiązaniem, a jak będzie lepsze, to pochylę przed Tobą czoła.
masz moje rozwiązanie - nie robić bezsensownych testów, które nikomu nic nie mówią. Oszczędzisz czas, który będziesz mógł wykorzystać na coś bardziej wartościowego.
orion pisze:
To nie pierwszy raz, kiedy Miś czepia się forumowiczów. Gość kiedyś użył konstrukcji "cat plik.txt | grep pattern" i już Miś nawraca, że to źle.
Nie mam zamiaru ci się tłumaczyć ale puść to w pętli x razy, a potem to samo bez cat... porównaj wyniki i zobaczysz dlaczego to ma znaczenie.
orion pisze:
Inny wkleił swój skrypt z elseifami i znów odezwały się nożyce, że jest "case".
a nie było to przypadkiem tak, ze napisałem iż
nie lubię i dlatego zastosowałem case? Nie było tam żadnej krytyki... i autor jakby nie miał nic przeciwko... nie naciągasz faktów do założonej teori przypadkiem?
orion pisze:
i czekam na lepszy test w czyimś wykonaniu
w każdej dziedzinie jest tak, ze ktoś musi coś udowodnić testem... i niestety zazwyczaj wartość tych testów jest taka jak i Twojego. Czyli zadna. Bo porównujesz rzeczy nieporównywalne w dodatku dopuszczając zawodnika, który w określonycm zakresie nie działa...
Wiesz... można porównać owies i jeczmien. W końcu oba to zboża. Tylko z jęczmienia mamy whisky i piwo, a z owsa obrok i, co najwyżej, owsiankę...
Dla mnie EOT.