Jeszcze raz pozwolę sobie zabrać głos na temat strony. Wśród opinii najgłośniejsze są oczywiście te krytykujące, choć jak widzę nie brakuje także innych.
monster krytykuje przede wszystkim layout. Ile osób - tyle może być opinii. Sam widziałem tę stronę nieco inaczej. Przez kilka dni robiłem projekty pod innym adresem i korygowałem zgodnie z sugestiami kolegów z PGF. Większość była zdania, że nie ma być żadnych ozdobników, nawet obramowania tabel mają byc cienkimi ramkami. Efekt ostateczny jest wynikiem kompromisu. Obawiam się, że nikomu tak naprawdę do końca to się nie podoba, każdy miał własne wyobrażenie, ale strona jest nasza wspólna, więc każdy zgłaszał swoje uwagi. Ja osobiście mam dość już zajmowania się duperelą typu layout strony. W swojej praktyce webmastera miałem już gorsze potworki, bowiem klient nasz pan, i robiąc witryny na zamówienie, musiałem słuchać klienta. Jeśli ktoś uważa, że ma do zaproponowania jakiś wspaniały layout dla tej strony, niech zgłosi projekt - ja zrobię głosowanie wśród twórców nnd i może zmienimy..
webster21 pisze o prostocie i łatwości wyświetlania w przeglądarce tekstowej. Co prawda lynx nie wyświetla tej strony ładnie, ze względu na to, że nie potrafi czytać tabel (strona zawiera się w tabelach, a nie ramkach). Jednak strona jest czytelna i nawigacja po niej jest bezproblemowa, znacznie lepiej działa to w linksie i elinksie.
No i jeszcze coś:
Cytuj:
Strona jest bez sensu ulozona, juz 60 sekund klikam i nie moge znalezc
najbardziej oczywistej informacji - co to do jasnej .. jast to nnd.
(Tak, po 30s klikania znalazlem wytlumaczenie skrotu, ale brakuje takiej
jasnej strony - podsumowanie - co, po co, dlaczego NND, wymagania itd)
Sądzę, że znajdowanie informacji wcale nie jest trudne, zaś jakiegoś obszernego wyjaśnienia na temat nnd brakuje, bo trzeba je napisać, a mieliśmy ostatnio sporo innych zajęć. Może właśnie w ten weekend coś się pojawi.
Nadal brakuje wielu pilnych rzeczy a możliwości nasze są naprawdę ograniczone czasowo...