Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest wtorek, 24 czerwca 2025, 11:05

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
Pytanie jak w temsie.Czy ktos widzial gdzie cos takiego????A jesli tak to gdzie.
Pytanie do Lamera...napewno bedzie wiedzial:)
Gdzie sie ustawia sygnaturke taka ogolna ktora bedzie dolaczana do kazdego maila wysylanego z konta na serwerze.Cos w stulu adres serwa i informacja o tym ze darmowe konta pocztowe daje na serwie.Zainteresowanych zapraszam na www.starnet-computer.one.pl.

pozdrufka

Tytuł:
MODERATOR

Accounts, Domain Settings, WebUser Interface, Mail Trailer ...chyba. I trzeba jeszcze zaznaczyć opcję Miscellaneous, Add Mail Trailer.
A opis... nic mi nie wiadomo, żeby instaniało coś więcej niż mój opis na freesco.arx.pl. Także stalker nie planuje chyba polskiej wersji językowej.

Tytuł:
Dzieki za odpowiedz.Ustawilem i chyba raczej nie dziala.Cholera wie.Poprobuje troszke sam,

pozdrufka

Tytuł:
Ja mam na ukończeniu polski manual do CG, w założeniu miał być już kilka tygodni temu ale mam tak mało wolnego czasu (=wcale) że na razie projekt musiałem odłożyć na bok. Być może w końcu przyszłego tygodnia znów się za niego wezmę, ale na razie nie mogę być tego pewien.

Tytuł:
Licze na ciebie TJM:)Pomogles mi kiedys z eXtremailem...jeszcze raz thx.W sumie to nie mam klopotow juz zadnych z communigate,zaczal stabilnie pracowac.Ale lubie wiedziec wszystko o programie ktorego uzywam..a communi.. ma dosc sporo opcji.

Tytuł:
Właśnie - ma ich tak dużo że już kilka razy zdawało mi się że mam manual na ukończeniu a tu się okazywało że są jeszcze jakieś niezbadane tajniki.

Tytuł:
MODERATOR

A najgosze (a raczej najlepsze) jest to, że co 3-4 tygodnie stalker wypuszcza udoskonaloną wersję. Ostatnia moja paczka do freesco to 4.0.b.6 a jest już 4.0.b.8... Jak zrobią kolejną, to obiecuję, że natychmiast skleję nową paczkę i TJM będzie miał o czym pisać :lol:

Tytuł:
Jak tak by było to nigdy bym nie skończył... Tym bardziej że z czasem niezmiernie krucho. Jak na razie robię opis tylko do wersji 3.5.9. Jeżeli zmiany będą duże to na pewno innych nie ruszę póki co :D
Najpierw muszę znaleźć czasa żeby skończyć to co zacząłem, a ciągle znajduje jakieś drobne błędy/braki. Początkowo miałem zrobić krótki opis, który szybko zamienił się jednak w duży manual, więc teraz do niego muszę dopisać jeszcze Quick-Setting Guide że tak powiem :D
No i jeszcze trzeba poskłądać to do kupy, bo na razie mam w pliczkach TXT część w domu część w robocie a trochę jeszcze gdzieś indziej, a na to też czasa potrzeba niemało.

Tytuł:
MODERATOR

Ja się wziąłem za tłumaczenie interfejsu użytkownika.
Jak by ktoś chciał pomóc to zapraszam :-) :-) :-) 8-)

Tytuł:
MODERATOR

Niestety na takie rzeczy nie mam czasu :cry:
Ale na "pomoc duchową" z mojej strony możesz liczyć :wink:

Tytuł:
Nie lubię pokazywać pracy nie skończonej, jednak wiem, że wiele osób pracuje nad polską wersją (zwłaszcza panela klienta), postanowiłem więc pokazać mój przykład, może ktoś wykorzysta kilka fragmentów. Dodatkowo, obawiam się, że sam nigdy bym nie skończył.
Aby wykorzystać skin do CG należy go umieścić w katalogu CommuniGate/WebSkins i zrestartować CG. Jeżeli sie nie spodoba wystarczy wyczyścić katalog. Jeżeli masz tam już innego Skina stwórz w WebSkins dowolny katalog, skopiuj wszystkie pliki i z panela klienta wybierz tą nazwę.

Opis skóry:
1. Skóra została napisana na podstawie skina dostarczanego z programem.
2. Wykasowłem formatowanie elementów i czcionki znajdujących się w plikach wssp i wssi.
3. Dołączyłem link do pliku 1.css, oraz elementy formatujące dzięki czemu każdy użytkownik może w łatwy sposób przystosować skórę do własnej strony modyfikując ten ostatni.
4. Nazwy plików wzorcowych nie zostały zmienione.
5. Pliki nowe mają na końcu nazwy dopisaną jedynkę (Compose1.wss wspomaga wyświetlanie Compose.wss)
5. W większości przypadków zamieniłem słowa angielskie na polskie (w tym miejscu proszę o wyrozumiałość, bo wiem, że nie jest dobrze)
6. Skóra pracuje nieźle pod IE, średnio pod Nest, fatalnie pod Operą i powinna być wyświetlana w rozdzielczości 800x600 lub 1024x768 (przeglądarka powinna akceptować ramki). Jeżeli tego nie robi zmień zawartość <IFRAME></IFRAME> na include.

Opis elementów pliku 1.css
1. BODY - formatuje elementy strony
2. TABLE - ustawia wygląd tabel
3. .LISTBODY, INPUT,SELECT,TEXTAREA - ramki, kolory i czcionka elementów input
4. INPUT.BUTTON - wygląd przycisków
5. .N1 - nagłówk główny
6. .N2 - nagłówek podrzędny
7. .A(x) - podświetlanie linków
8. .BLAD - komunikaty z błędami
9. .OKI - komunikaty inne
10. INPUT CHECKBOX - dodaje tło do elementów check

Aby w łatwy sposób przystosować wygląd do swojej strony zmień zawartość pliku 1.css, ale nie zmieniaj jej nazwy. Strony odwołują się do zawartości poprzez nazwę.

Nakładka została sprawdzona w niewielkiej sieci i nie powodowała żadnych problemów w pracy CG.
Klienci wolą pracować na niej, niż po angielsku.
Skórę można pobrać pod adresem http://217.97.88.198/skin/
Zapraszam i proszę o wyrozumiałość, od niedawna bawię sie w linuksa i programy pocztowe. Liczę na pomoc w tłumaczeniu, proszę o poprawę błędów i propozycje zmian.

Podejrzewam, że całe tłumaczenie bardzo pięknie dało by się zrobić w pliku strings.data, ale do tego trzeba znać zmienne programowe. A może ktoś może pomóc w tej kwestii?

Tytuł:
Skorka jest super.Oczywiscie wlasna inwecja zalecana??:))Bo juz sie za przeroby zabralem:))
Dziala super.Tylko jedno mnie martwi.Dlaczego nie laduje mi 4 obrazkow na stronie login.wssp.Sprawdzam kod i wszycho jest ok.Dziwne,bede musial zmienic chyba login po swojemu i zobacze czy bedzie dzialac ladowanie obrazkow.Czy ktos ma tez ten problem???

Cezary...jeszcze raz THX!!!

Honorowy Admin

starnet pisze:
Gdzie sie ustawia sygnaturke taka ogolna ktora bedzie dolaczana do kazdego maila wysylanego z konta na serwerze.Cos w stulu adres serwa i informacja o tym ze darmowe konta pocztowe daje na serwie.

A nie wystarczy sygnaturka, którą communigate dodaje do twojej poczty ;)

Tytuł:
Wlasnie ta sygnaturka mnie denerwuje jak drzazga w dupie.Przeszukam chyba wszystkie pliki CommuniGate i znajde ja:)A tak przy okazji....czy $500 to prawdziwa cena tego serwka i czy to nie lekka przesada jak na nasze warunki??? 8O

Tytuł:
Ja już przeszukiwałem i nic.
A te 500$ to rzeczywiście lekkie przegięcie, szczególnie dla prywatnych użytkowników. Chyba ich pogięło że za serwer na kilkanaście kont pocztowych tyle wypekluję.
Dla zwykłych userów powinien być za darmoche.

Tytuł:
MODERATOR

Cytuj:
Dla zwykłych userów powinien być za darmoche

No przecież jest :)

Tytuł:
MODERATOR

Proponuję, żebyście mili admini zadeklarowali, jaką kwotę (poważne propozycje...) możecie zapłacić za CG. Jeżeli zbierze się kilka osób i ustalimy rozsądną kwotę, to może uda się namówić stalkera na zakup pakietu licencji w wersji EDU? Co wy na to?

Tytuł:
Powazna kwota...hmmm..policzmy ,srednio 6-7 userow w sieci na sdi,Mysle ze kazdy przelknalby okolo gora 40 zybli.Czyli 7*40 zybli=280 zyblow.Oczywiscie podaje tutaj warunki malomiasteczkowe.Kazdy warszawski user jest w stanie pewnie wykupic licencje sam dla siebie:))Wiecej przynajmniej u mnie nikt nie da,bo moga sobie przeciez konto na onet czy wp za darmoche walnac.

p.s
co do obrazkow skina Cezarego :) ,to mi ich nie ladowal bo ich tam nie bylo ..hehh.....lameria jestem taka ze az strach :)

Tytuł:
5 stówali (500zł) mogę zainwestować w CG, bo jak dla mnie to tyle jest warty. Wrzuciłbym to w koszta utrzymania sieci i jakoś by przeszło.
A co do kont na onecie itp bubli to 100x wolę konto na CG z nielimitowanymi powiadomieniami i super prędkością przesyłania maili po lanie (a potem to się serwer głowi).

Tytuł:
Czy ktos z was wie jak zrobic lub nawet ma powiadamianie smsem o mailu na CG?Widzialem cos takiego na exima ale na CG nie.Prosze o info.

pozdrufka

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+2godz.