Cytuj:
Cały problem polega na tym, że flash jest u ciebie aplikacją wykonującą operacje
własciwie to wykonuje operacji php, flash tylko pośredniczy. sam flash nie może wykonać żadnej powaznejoperacji na serwerze.
mogę udostępnić również plik *.fla
Cytuj:
w mojej przegladarce ma mikroskopijne rozmiary i brak jest napisów na przyciskach
to wersja alpha. jak jest problem z wielkością to proszę na razie uruchamiać zamiast panel.html -> panel.swf
Cytuj:
Spróbuj to zresztą odpalic używając jakiejkolwiek przegladarki w linuksie.
właśnie testuje, tez miałem problem z wielkością i znalazłem powyższy błąd. (zła wersja pliku)
Cytuj:
Poza tym cały sens panelu dla mnie jest taki, że mogę go użyć w rozmaitych nieprzewidzianych sytuacjach, np z kafejki internetowej, lub jakiegoś starego rzęcha z Windowsem 95 i IE 4.0
dlatego, stwierdziłem ze macie racje i zobowiązałem się ze będzie wersja dla przeglądarek tekstowych które uruchomią się na wszystkim. (o czym napisałem wcześniej)
Cytuj:
Tutaj mamy flasha 7.0, który jak na razie dostępny jest tylko dla Windows oraz IE 6.
http://www.macromedia.com/shockwave/dow ... wnload.cgi?
P1_Prod_Version=ShockwaveFlash&P2_Platform=Linux&P3_Browser_Version=Netscape4
Cytuj:
Ponadto nie jestem pewny czy robisz to za pomocą legalnego oprogramowania, które zezwala na programowanie takich właśnie aplikacji
swego czasu dorobiłem się własnego Flasha i sadze ze nie bedzie z tym problemu.
jednak jezeli chcecie standardowo może być tylko wersja bez flasha a plik .swf ściągnąć ktoś może sobie jak będzie miął ochotę korzystać.
Cytuj:
PS. Gdyby moje zdanie było tu bez znaczenia, nie wypowiadałbym się.
zastanawiałem się po prostu czy to tylko twoja opinia ale twój tok rozumowania i innych wytłumaczył mi Mis'
po za tym nie chciałbym się z nikim tutaj spierać tylko pomóc i proszę również o pomoc uwagi, błędy i propozycji. Pracuje nad tym i potrzebuje raczej motywacji niż kłótni.
P.S.
troche odnośnie bezpieczenstwa.
zeby uruchomic jakakolwiek funkcje potrzebne jest haslo uzytkownika które nie jest nigdzie zapisywane a przesyłane na server za pomocą metody POST, wiec połaczenie jest za pomocą HTTPS to sądze ze jest to dość duze bezpieczeństwo. w przyszlosci dostep do panela bedzie logowany.